WB Salzburg: Dorothee Schneider unaniem op één in GP

WB Salzburg: Dorothee Schneider unaniem op één in GP

0 446
Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr
Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr

De nummers één, twee en drie werden in de Grand Prix van de wereldbekerkwalificatie in Salzburg unaniem geplaatst, maar er kon maar één combinatie de beste zijn en dat waren Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr.

Schneider wint GP Salzburg

Schneider reed de San Remo-nazaat naar een score van 78,120%: een persoonlijk record voor het duo! Door alle juryleden werd de combinatie op één gezet. Hoogtepunten in de proef waren zonder twijfel de imponerende piaffe-passagetour. Voor zowel de piaffe, passage als overgangen werden meerdere malen, door meerdere juryleden, negens uitgedeeld. Ook voor de beide series, om de twee en om de pas, er door één jurylid een negen gegeven. Hoewel er voldoende gescoord werd op de onderdelen, blijft de stap de minste gang van de elfjarige ruin.

Top 3

Op de tweede plaats eindigde eveneens een Duitse amazone, namelijk Jessica von Bredow-Werndl. Zij zadelde vandaag haar grote vriend Unee BB (v. Gribaldi). Dit duo kreeg ook meerdere negens voor de piaffe-passagetour en de series, ook was er één negen voor de laatste uitgestrekte draf. De proef werd uiteindelijk beloond met 76,68%.

De derde plaats was voor de Deense ruiter Daniel Bachmann-Andersen en de KWPN-erkende Blue Hors Zack. De Rousseau-zoon krijgt steeds meer ervaring op het hoogste niveau en dat is terug te zien in de scores. Vandaag werd er een mooie 75,020% genoteerd voor hun proef. De piaffe-passage tour is niet het sterkste punt van de hengst en vandaag ging de overgang stap-passage niet helemaal vloeiend, toch werd er voldoende op de onderdelen gescoord. Er stonden ook negens op het protocol voor beide drafappuyementen en het halthouden & groeten aan het einde van de proef.

Opvallend was dat, net als Schneider, ook de nummers twee en drie unaniem werden geplaatst door de vijfkoppige jury.

Nederlandse combinatie

Na het uitvallen van Jill Huijbregts en Zamacho, waren Margo Timmermans en Catch Me de enige Nederlandse combinatie. Een foutje in de series om de twee heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de combinatie de 70%-grens niet overschreed. Toch wist de combinatie met een mooie 69,380% een nieuw persoonlijk record neer te zetten.

 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Reacties