Dorothee Schneider onoverwinnelijk met toekomstpaard Faustus *video*

Dorothee Schneider onoverwinnelijk met toekomstpaard Faustus *video*

0 279

In februari van dit jaar maakten Dorothee Schneider (op de foto met Showtime) en de negenjarige Faustus hun debuut in de Intermédiaire II-rubriek in Ankum. Dat was al heel succesvol, ze scoorden 73,421% en wonnen de rubriek. Afgelopen weekend kwamen ze aan de start op het Dressurfestival Zeutern en waren wederom niet te verslaan.

Ruime overwinning

Op eerste Paasdag trad de combinatie aan in de ruim bezette Intermédiaire II-rubriek. Maar liefst 34 combinaties kwamen aan de start en Schneider en Fautus wisten hen stuk voor stuk met ruime cijfers te verslaan. De juryleden waardeerden hun proef met 75,746%, waarmee ze ruim 4% voorbleven op de nummer twee, Marion op de Hipt en Diego OLD. Derde werd Louisa Lüttgen met Diva Noir met een score van 71,184%.

Wederom bovenaan

In de korte Grand Prix op tweede Paasdag deed Schneider het kunststukje van de dag ervoor nog eens dunnetjes over. Zij en Faustus werden door de jury wederom unaniem op de eerste plaats gezet, dit keer met een score van 73,721%. De top drie in deze rubriek was hetzelfde als in de Intermédiaire II, al was het verschil kleiner. Marion op de Hipt en Diego OLD scoorden 71,899, Louisa Lüttgen en Diva Noir behaalden 71,744%.

Bekijk hier beeldmateriaal.

Bekijk hier de uitslagen van beide rubrieken.

Foto: Remco Veurink

Reacties