Dinja van Liere met overmacht naar titel

Dinja van Liere met overmacht naar titel

0 117

De titel in het KNHS indoorkampioenschap ZZ-Licht werd zaterdagavond met overmacht veroverd door Dinja van Liere. Haar hengst Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) verpletterde de concurrentie met een totaalscore van 77,56 procent. De eerste proef werd gewonnen met 69.62%, maar in de Kür stond de combinatie met 85.50% maar liefst ruim elf procent los op de nummers twee: Maxime van der Vlist en Bailey (v. Negro). Van der Vlist werd met 71.28% ook reservekampioene.

Van Liere ervaart het als een droom om de zwarte hengst te mogen rijden: ‘Hij is echt helemaal mijn topper en helemaal fantastisch. Alles is fijn aan hem. Om met zo’n paard een proef te mogen rijden is echt een droom en alleen maar genieten. Ik wil met hem de outdoor kampioenschappen starten. Misschien gaan we ZZ-Zwaar of Lichte Tour starten, maar hij is nog jong zat, dus ik denk dat het ZZ-Zwaar gaat worden,’ aldus de amazone tegenover de verslaggeefster van ClipMyHorse.

Dinja van Liere verzorgt samen met Laurens van Lieren de instructieserie voor de Hoefslag Academy. Klik hier om deze te bekijken.

Foto: Remco Veurink

Reacties