Diana Boer wint ZZ-Licht kampioenschap

Diana Boer wint ZZ-Licht kampioenschap

0 335

Diana Boer uit Slagharen won vandaag overtuigend het KNHS Indoorkampioenschap ZZ-licht met de 8-jarige Nebim’s Hot Fever (v.Hotline). “Ik heb vandaag ook heel fijn gereden”, straalt de amazone, die zowel de eerste proef als de Kür op Muziek won. Lisanne der Nederlanden won het zilver met Dion Johnson DVB, het brons ging naar Veronique Roerink met Calibre.

Heel bijzonder

Diana Boer won de Kür op Muziek met precies 2 procent voorsprong op Lisanne der Nederlanden en bouwde daarmee haar voorsprong na de eerste ZZ-licht proef uit. “Ik had wel verwacht dat ik me zou plaatsen voor de Kür op Muziek, maar winnen dat verwacht je gewoon niet. Bij de eerste drie nog wel, maar dit is wel heel bijzonder”, laat winnares Diana Boer weten. “Ik heb met Nebim’s Hot Fever nog niet zoveel grote wedstrijden gereden. Sinds oktober starten we in het ZZ-licht. We moeten gewoon nog meer kilometers maken om in de ring meer controle te krijgen. Maar vandaag gaf hij zo’n fijn gevoel, ik heb vandaag ook heel fijn gereden.”
Boer ontdekte de ruin als jaarling in de koppel bij Van de Lageweg. “We zijn er als driejarige mee aan de slag gegaan. In het begin leek het nog wat gewoon. Nu het steeds moeilijker wordt, wordt Hot Fever ook steeds beter. We gaan gewoon verder richting de Lichte Tour.”

Heet

Eind december won de talentvolle Dion Johnson DVB (v.Johnson) met Lisanne der Nederlanden in het zadel het KNHS Subli kampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden. Vandaag veroverde de stalamazone van Dressuurstal Van Baalen het zilver. “Kannonen wat was hij heet vandaag”, lacht Lisanne. “Dit was pas onze derde wedstrijd in het ZZ-licht. Dion Johnson DVB trekt er zo aan in de ring. Ik hoef er alleen maar voor te zorgen dat ik hem onder controle houd. Volgende week rijden we de Kür op Muziek bij Indoor Brabant. Dat zal ook wel spannend worden.”

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties