Devil Diamant beste vijfjarige

Devil Diamant beste vijfjarige

0 22
Archieffoto

Devil Diamant N (v.Florencio) won vanavond de finale van het KNHS/Subli kampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. Amazone Jessica Nijpjes werd met Sambucca ook nog vijfde. Zilver ging naar Spielberg’s Cartier, gereden door Fieke Houwen. Brons was voor Darkhill van Lilian Merx.

Jessica Nijpjes en haar tweelingzus Chantal stralen van oor tot oor. “Dit is heel mooi. We hebben Devil Diamant als veulen gekocht. We zijn met zes paarden gestart in de selectiewedstrijden en met alle zes geplaatst voor de finale. Dat je dan met een eigen paard wint is prachtig. Sambucca, waarmee ik vijfde werd, rijd ik voor een eigenaar. We hebben hier echt naar toe gewerkt. Dat het dan zo uitpakt is gewoon top. Naast de zes hebben we nog 20 paarden staan die we trainen.”

De jury omschreef de draf van Devil Diamant als actief en de stap werd beoordeeld als zijn beste gang (8,6 pnt). De galop is expressief met een mooi silhouet liet de jury in haar toelichting weten. Voor de algemene indruk ontving Devil Diamant een 8,3 wat het totaal op 82 punten bracht.

Van de finaleproef van Spielberg’s Cartier (v.Spielberg), naar het zilver gereden door Fieke Houwen, had de jury (Johan Hamminga, Mariette Sander-van Gansewinkel en Marjon van Wissen) genoten. Waarbij de galop met een 8,6 werd gewaardeerd en een totaalscore van 81,6.

Lilian Merx zag haar proef met haar eigen fokprodukt Darkhill (v.Uphill) bekroond met het brons. “Een correct bewegend paard met een goede tact.”

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

KNHS

Reacties