Desperados Hannoveraanse hengst van het jaar

Desperados Hannoveraanse hengst van het jaar

0 183
Desperados
Kristina Bröring-Sprehe en Desperados (foto: Remco Veurink)

De 15-jarige Desperados FRH is uitgeroepen tot Hannoveraanse hengst van het jaar 2016. De titel werd vandaag bekend gemaakt tijdens de hengstenkeuring in Verden. De hengst is gefokt door Herbert Schütt uit de staatspremie Wolkenstein II-merrie Wie Musik. De fokker bood de hengst zelf aan op de keuring, maar werd toen geweigerd. Dat jaar werd hij op de veiling de duurste niet goedgekeurde hengst.

Naast Desperados FRH bracht de merrie ook onder andere de hauptstutbuch merrie Donna Musica (v. Don Frederico). Laatstgenoemde tekent voor het moederschap van Frascino (v. Furst Wilhelm). Deze driejarige hengst is bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maar in Duitsland al bij meerdere stamboeken goedgekeurd.

Stoeterij Sprehe

Desperados FRH is in eigendom van Stoeterij Sprehe, die de hengst een jaar na de aanschaf alsnog goedgekeurd kregen. De Stoeterij mag de trofee die bij de titel hoort voor de tweede maal in ontvangst mag nemen. Vorig jaar won Stakkato Gold, ook in hun eigendom, de titel. Het was Kristina Bröring-Sprehe die met de zwarte hengst furore maakte met als hoogtepunten het teamgoud en individueel brons tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook vier jaar geleden in Londen en twee jaar geleden tijdens de WEG won de combinatie diverse medailles. De deelname aan de Spelen in Londen was op voorhand niet de meest logische keuze. De combinatie was een rijzende ster en het was dankzij de uitval van andere gevestigde combinaties dat Bröring-Sprehe werd uitgezonden. Momenteel bezet de hengst de eerste plaats in de FEI/WBFSH ranglijst bij de dressuurhengsten.

De hengst heeft momenteel acht goedgekeurde zonen, vijf daarvan hebben een premie van het Hannoveraanse stamboek. Zijn dochter Doris Day was in 2010 de Hannoveraanse merriekampioen.

Bron: Eurodressage / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties