Desperados FRH eindelijk weer in de ring!

Desperados FRH eindelijk weer in de ring!

0 564

Desperados FRH, voormalig nummer één op de wereldranglijst dressuur, maakt binnenkort zijn rentree. Met Kristina Bröring Sprehe staat hij op de deelnemerslijst voor de Signal Iduna Cup in Dortmund, van 22 t/m 25 maart.

De laatste keer dat hij in de ring verscheen, in november 2016, toonde de inmiddels zeventienjarige hengst zich in vorm, met bijna 80% in de GP en ruim 86% in de wereldbeker kür op muziek, maar sindsdien heeft hij ‘pauze’.

Blessure en revalidatie

Eerst trainde zijn amazone Desperados FRH slechts licht vanwege dekverplichtingen; vorig jaar rond deze tijd pakte Bröring-Sprehe de De Niro-zoon weer op om hem voor te bereiden op het buitenseizoen. Hij zou toen zijn rentree maken in april. Maar die rentree liet op zich wachten vanwege een blessure en langdurige revalidatie.

‘Oefeningen echt niet verleerd’

‘Ik heb er heel veel zin in, en ik denk “Despi” ook!’, bevestigt de amazone haar deelname in Dortmund. ‘Na anderhalf jaar heeft hij echt de oefeningen niet verleerd. Ik rijd hem nog altijd wat behouden en doe veel basistraining met hem om hem soepel te maken.’

Training met bondscoach

Op de hengstenshow bij Gestüt Sprehe presenteerde de amazone haar topper al. Daarnaast heeft het duo alweer enkele trainingen erop zitten met bondscoach Monica Theodoresu en Jonny Hilberath, hun vaste trainer. Afgezien daarvan is de hengst anderhalf jaar niet het eigen erf verlaten.

Destino en Despina

Naast de ster van stal beleeft Bröring-Sprehe veel plezier aan twee nakomelingen van Desperados FRH. De zevenjarige hengst Destino meet maar liefst 1.76m. Met hem is het vooral zaak hem controle te laten krijgen over zijn lichaam, maar ze verwacht veel van hem, net als van zijn achtjarige halfzus Despina.

Dressursport-Deutschland/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties