Desperados maakt in 2018 zijn comeback

Desperados maakt in 2018 zijn comeback

0 546
Desperados
Kristina Bröring-Sprehe en Desperados (foto: Remco Veurink)

De Duitse Grand Prix-amazone Kristina Bröring-Sprehe heeft bevestigd dat haar toppaard Desperados FRH (v. De Niro) opnieuw licht getraind wordt. De hengst is hersteld van de blessure die hem dit jaar uit de wedstrijdring hield.

Olympisch teamgoud en individueel brons

In mei 2017 kondigde de Duitse paardensportfederatie aan dat Desperados niet zou deelnemen aan het Europees Kampioenschap, omwille van een blessure. Onmiddellijk ging het gerucht dat de blessure het einde van de wedstrijdcarrière van Desperados zou betekenen.

Bröring-Sprehe en Desperados kwamen voor het laatst in de wedstrijdring op het CDI-W in Stuttgart, in november 2016. Daar werd de combinatie twee keer tweede, telkens na Isabell Werth en Weihegold. Op de Olympische Spelen in Rio wonnen Bröring-Sprehe en Desperados teamgoud en brons in de kür.

‘Focus op het komende seizoen voor Desperados’

Bröring-Sprehe en de zestienjarige Hannoveraanse hengst misten de start van het seizoen 2017 op het CDI in Hagen. In mei werd aangekondigd dat de hengst door zijn blessure vijf maanden uit roulatie zou zijn.

Nu bevestigt zijn amazone dat Desperados hersteld is en al licht getraind wordt. Duidelijke wedstrijdplannen voor 2018 zijn er nog niet.

Bröring-Sprehe vertelt aan Eurodressage: ‘Desperados doet het heel goed. We zijn hem nu aan het opbouwen en hij voelt goed aan. Dit jaar doen we het nog rustig aan, het seizoen zit er toch bijna op. We zullen daarna met de teamcoach beslissen wanneer zijn eerste wedstrijd zal zijn. Onze focus ligt op het komende seizoen.’

Bron: Eurodressage

foto: Remco Veurink

Reacties