Desperado heer en meester in de M

Desperado heer en meester in de M

0 85

Vandaag vond de GMB KNHS/KWPN-hengstencompetitie plaats op Indoor Twente, in Enschede.

El Capone wint met monsterscore

Net als in Deurne was het El Capone (UB40 x OO Seven) onder Marieke van der Putten die de klasse L op naam schreef. Met maar liefst 94,5 punten was hij de Vivaldi-zonen Expression (mv. Vincent) met Diederik van Silfhout (91 punten) en Eye Catcher (mv. TCN Partout) met Kirsten Brouwer (90 punten) de baas. Estoril (Zhivago x Gribaldi) was met Emmelie Scholtens goed voor 82,5 punten en plek vier, vlak voor Everdale (Lord Leatherdale x Negro) met 82 punten. Ebony, Kartsevo Etoile D.E.S., Elton John DVB en Electron sloten de rij vierjarige hengsten.

Vijf hengsten in de M

Slechts vijf deelnemers gingen vandaag op Indoor Twente van start in de GMB-KNHS hengstencompetitie klasse M. Davino V.O.D., Davinci en Dundee M verschenen niet in de ring. Dorado, Dream Boy, Dark President, Don Tango en Desperado gingen dus de strijd met elkaar aan. Nadat Dorado (Krack C x Flemmingh) met Emmelie Scholtens 86 punten had gescoord (met als hoogste cijfer een 9 voor de draf), reed Gerdine Maree de zwarte Dream Boy (Vivaldi x Krack C) naar allemaal 8-en en 8,5-en: 83 punten. Dark President (Wynton x Jazz) en Lotte Jansen waren goed voor 76,5 punten. Don Tango B (Contango x Jazz) toonde zich met Diederik van Silfhout actief en expressief. De jury roemde de zuiverheid en tact van de gangen en het lichaamsgebruik van de hengst. De uitgestrekte stap kon nog wat royaler, vandaar dat het cijfer voor de stap bleef hangen op ‘slechts’ een acht. Voor de draf en galop toverde de jury 9,5-en uit de pet. De draf is expressief en krachtig; in de galop – ook de contragalop – toont de hengst veel kwaliteit. Voor de gedragenheid en souplesse en de algemene indruk was er een negen; de bouw/correctheid leverde een 8,5 op: totaal 89,5 punten.

Desperado naar topscore

Dat liet enige ruimte voor de laatste starter: Emmelie Scholtens en Desperado (Vivaldi x Havidoff). Voor de super verzamelde en uitgestrekte stap scoorde Desperado een 9,5. In draf bleef de hengst mooi actief en vanuit het achterbeen bewegen. De uitgestrekte draf zou wellicht wat ruimer mogen: 9. In de galop heeft de hengst veel balans en techniek, de verzameling én verruiming werden zeer goed getoond, met veel actie en gedragenheid. Een 9,5 dus. Voor souplesse en gedragenheid kreeg de hengst een 9, de algemene indruk als dressuurpaard leverde een 9,5 op en de correctheid/exterieur een 9. Samen leverde dat een monsterscore op van 93,5 punten voor de zwarte beauty en dus een eerste plaats.

Duvals Capri Sonne Jr wint Z/ZZ

Eerder op de middag was AES-hengst Duvals Capri Sonne Jr onder Dinja van Liere de winnaar in de klasse Z/ZZ-Licht. Het ‘zwarte bewegingswonder’ behaalde 90,5 punten. KWPN-hengst Cupido (v. Daddy Cool) moest met 87 punten en de tweede plaats genoegen nemen.

Klik hier voor de uitslag van de hengstencompetitie dressuur klasse L.
Klik hier voor de uitslag van de hengstencompetitie dressuur klasse M.
Klik hier voor de uitslag van de hengstencompetitie dressuur klasse Z.

Bron: Hoefslag

Reacties