Decor Vivaldo overleden: ‘Zo onwerkelijk dat je er niet meer bent’

Decor Vivaldo overleden: ‘Zo onwerkelijk dat je er niet meer bent’

0 5525

Mirelle van Kemenade laat weten dat ze haar Decor Vivaldo heeft moeten laten inslapen; hij leed aan een ongeneeslijke ziekte. De KWPN goedgekeurde hengst van Polansky werd slechts vijftien jaar.

De amazone reed haar ‘maatje’ al vanaf zijn vierde. Ze leidde hem zelf op, reed hengstencompetities en liep twee keer mee in een finale op het WK Jonge Dressuurpaarden. Als vijfjarige werd hij bovendien reservekampioen in de Pavo Cup.

Nationaal en internationaal Grand Prix

De combinatie liep in ‘no time’ op subtop niveau en bereikte in 2014 de Grand Prix. Ook internationaal deed Vivaldo van zich spreken en behaalde hij regelmatig percentages rond de 67%. Zijn laatste optreden was dat in Hagen in april dit jaar, waar hij in de CDI4* wedstrijd 67,20% scoorde en in de troostronde nog achtste werd.

Vrolijk en ijverig

‘Hij vindt eigenlijk niet echt iets heel moeilijk’, vertelde Mirella na de winst Heerjansdam in dat jaar. Over zijn karakter: ‘Hij is altijd een heel vrolijk en fijn paard, dat graag wil werken. Waar hij alleen niet van houdt, is als je hem op zijn hoofd wil aaien. Hij heeft liever dat je met zijn tong speelt.

Habanna

Vivaldo leverde de goedgekeurde zoon Habanna (uit moeder Dimare, Grand Prix en volle zus van Cosmo), diverse predicaatmerries en goed presterende sportpaarden. In 2013 liep hij echter een zakbreuk op, waarna hij gecastreerd is.

Facebook/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties