Deauville: Rixt van der Horst grijpt winst in Grade II Kür

Deauville: Rixt van der Horst grijpt winst in Grade II Kür

0 66

Lotte Krijnsen en Rosenstolz behaalden vanochtend een prima tweede plaats tijdens de Grade III Kür op muziek van het internationaal para-dressuurconcours in het Franse Deauville. De combinatie finishte met een percentage van 73.55% achter Philippa Johnson-Dwyer. Deze Zuid-Afrikaanse bleek tijdens dit evenement onverslaanbaar en eiste ook vandaag met haar Lord Luis de overwinning op (75.60%). Deborah Criddle (Engeland) en LJT Akilles vormden met 72.40% de derde plaats.

Grade II

Rixt van der Horst en Uniek N.O.P. grepen zojuist de overwinning in de Grade II Kür op muziek. Met een voorsprong van ruim vier procent (76.40%) eisten de tweevoudig wereldkampioene vrij gemakkelijk de winst op. Op de tweede plaats eindigde eveneens een Nederlandse combinatie, namelijk Demi Vermeulen en Burberry. Voor hen was er een percentage van 72.30%. Yvette van Geenen en Happy Hero II vinden we terug op de vierde plaats, achter de Amerikaanse Rebecca Hart en Schroeters Romani.

Grade IB

Nicole den Dulk en Faust finishten op de tweede plaats in de Grade IB Kür. Met een uitstekende score van 75.95% boekten zij toch nog een ruime achterstand op de onverslaanbare Pepo Puch en Fontaine Noir. Met een percentage van 81.15% waren zij de uitgesproken winnaars van deze rubriek. Estée Gerritsen en Exquis Onassis volgden met 74.65% op de derde plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Masterclass-HS-3

Reacties