Dante Weltino Oldenburger van het Jaar

Dante Weltino Oldenburger van het Jaar

0 167
Dante Weltino
Dante Weltino Foto: Lodbergen

De lezers van het stamboekorgaan Oldenburger Pferdeforum hebben de hengst Dante Weltino tot Dressuurhengst van het jaar 2014 gekozen. De zoon van Danone I uit een moeder van Welt Hit II schitterde afgelopen jaar tussen de witte hekjes met Therese Nilshagen. In de klasse ZZ-Z won Dante Weltino dertien keer, en dat terwijl hij pas zeven jaar is. Hij was vorig jaar een van de finalisten voor de Nürnberger Burg-Pokal en kwalificeerde zich eerder twee keer voor het Duitse Bundeschampionat.

Ook als vaderdier heeft Dante Weltino zich nu al bewezen. Zijn meest bekende nakomeling is de premiehengst Del Ponte (mv. Pik Noir), uit zijn eerste jaargang. Daarnaast bracht hij vele veulens die hoge ogen gooiden op de keuringen.

In 2009 werd Dante Weltino goedgekeurd, waarbij hij op de keuring in Vechta tot reservekampioen van het Oldenburger Verband werd uitgeroepen. De zwarte hengst is daarna ook voor alle andere Duitse stamboeken goedgekeurd. Begin vorig jaar besloot het Oldenburger stamboek dat hij voortaan OLD achter zijn naam mag zetten, een eer die alleen de allerbeste Oldenburgers te beurt valt.

Lodbergen/Hoefslag

(Foto: Lodbergen)

Reacties