Daniëlle Heijkoop: ‘Ik neem de tijd met Daula II’

Daniëlle Heijkoop: ‘Ik neem de tijd met Daula II’

0 1323

Grand Prix-amazone Daniëlle Heijkoop laat via haar Fanpage Facebook weten dat de talentvolle Daula II (Gribaldi x Michelangelo) haar carrière bij haar gaat voortzetten. De achtjarige elitemerrie staat inmiddels bij Heijkoop op stal.

‘Ik ben nu samen met Joop van Uytert eigenaar van Daula II, nadat ik haar net geen twee maanden aan het rijden ben. Ze is een super fijne merrie met veel talent. Ook wel wat sensibel dus ik wil de tijd nemen haar goed te leren kennen. Ze heeft veel kwaliteit in huis. De bedoeling is eerst ZZL te starten, dan ZZZ en LT. Het ligt eraan hoe het gaat. Echt specifieke plannen heb ik nog niet want ik geloof er niet in dat je binnen een maand elkaar al helemaal aanvoelt als combinatie. Ik ben hier wel volop voor aan het trainen. Ver vooruit kijken doe ik beslist ook nog niet.’ verklaart Daniëlle aan Hoefslag.

De vosmerrie behaalde in 2011, toen ze slechts 2,5 maand onder het zadel was, een topscore van 90 punten voor haar IBOP.  Stalamazone  van Joop van Uytert, Cora Verlouw, reed haar vervolgens naar de halve finale van de Pavo Cup.  Patrick van der Meer reed Daula II dit jaar twee keer in het ZZ-Licht, waarvan ze een keer won met een score van 71,1%. De merrie is een volle zus van de KWPN-hengst For Gribaldi. In 2012 bracht ze een dochter van Dancing Hit.

Daula II heeft inmiddels al kennis gemaakt met halfbroer Siro.

Bron: Facebook / Hoefslag

Foto: Facebook

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Vergelijkbare artikelen

Reacties