‘Dancer maakt zijn naam helemaal waar’

‘Dancer maakt zijn naam helemaal waar’

Na het optreden van gastamazone Anna Sophie Fiebelkorn met de drie finalehengsten is Dancer (Vivaldi x Tango) de verrassende winnaar geworden bij de vijfjarigen. De hengst die onder Kirsten Brouwer vorige week op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden al goed uit de verf kwam kreeg van de gastamazone een tien en gaf daarmee de door Emmelie Scholtens gereden KWPN-gekeurde hengsten Desperado (v. Vivaldi) -vorig jaar winnaar bij de Pavo Cup- en Dorado (v. Krack C) -afgelopen weekend brons op het WK- het nakijken. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Alle drie de hengsten zijn overigens in (mede-)eigendom van Ad Valk, die de winnaar ook fokte.

Scholtens eigenaresse van Dancer

Terwijl iedereen op voorhand een zege van Desperado verwachtte, verschoven mensen toch maar eens op het puntje van de stoel toen Fiebelkorn plaatsnam in het zadel van Dancer en als een blok voor de in Oldenburg gekeurde Vivaldi-zoon bleek te vallen. ‘Dit paard maakt zijn naam helemaal waar’, klonk het vol enthousiasme uit de mond van de Duitse gastamazone, die het hoogst mogelijke cijfer voor de op Jazz en Krack C ingeteelde hengst bewaarde.
Amazone Brouwer verklaarde waarom Dancer die voor de vijfde keer in anderhalve week tijd moest pieken, dit allemaal nog zo makkelijk verteerde. ‘Dancer heeft zoveel werklust, hij blijft altijd lopen. Hij geeft echt een waanzinnig gevoel, beweegt altijd van achteren naar voren. Toch stond ik er in dit veld niet bij stil dat dit hier kon gebeuren.’
Pikant detail is dat Dancer voor een deel van Emmelie Scholtens is. Brouwer hierover: ‘Ik weet niet hoe het gaat lopen en of ik hem kan blijven rijden.’

Beste merrie en ruin

Beste merrie bij de vijfjarigen was Dolcevendie (Lord Leatherdale x Jazz) onder Judith Ribbels met een vijfde plaats en de twee beste ruinen waren Denzel B (Jazz x Castro) met Marije Tromp en Don Diëgo (Lord Leatherdale x Krack), gereden door Patrick van der Meer. Zij werden beide tiende. (foto: Dirk Caremans)

Kijk hier voor een videofragment van de winnaar.

Hoefslag/KWPN

Reacties