Damsey FRH gaat Damon Hill achterna

Damsey FRH gaat Damon Hill achterna

0 318
Damsey Helen Langehanenberg
Damsey

Velen hoopten dat Helen Langehanenberg in Damsey FRH de opvolger voor haar kampioenspaard Damon Hill FRH gevonden. Op het Maimarkt-Turnier in Mannheim debuteerde de combinatie internationaal; nu overschreden ze er voor het eerst de 80%-grens.

En daarmee behoren Langehanenberg en Damsey bij de besten in Duitsland. In de Grand Prix werd het duo derde met 75.140%, achter Isabell Werth met Don Johnson FRH en Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. Werth koos voor de Special; Langehanenberg voor de Kür op Muziek. Hierin kon de amazone de sterke punten van Damon Hill naar voren laten komen: actieve en gezette piaffes, mooie uitgestrekte stap, en kwaliteitsvolle pirouettes.

‘Precies Macho genoeg’

Twee kleine storinkjes, na de tweeërs en in de wending naar de laatste AC-lijn, stonden een hogere score in de weg, maar aan het eind was daar nog het hoogtepunt met een superactieve piaffe. 80,350% betekende een persoonlijk record. Langehanenberg noemde de hengst in de Grand Prix nog wat terughoudend, in de kür was hij ‘precies Macho genoeg’!

Kaderamazone Beatrice Buchwald werd tweede op Daily Pleasure (v. De Niro) met 76,750%, gevolgd door Hendrik Lochthowe met de KWPN gefokte Meggle’s Boston (v. Johnson) met 76,025%.

Bron: Dressursport-Deutschland

Foto: Focussed

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 19) Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 20)

Reacties