Damon Hill weer fit en op Grand Prix-koers

Damon Hill weer fit en op Grand Prix-koers

0 1050

De vijftienjarige dressuurhengst Damon Hill (v. Donnerhall) zal in 2016 zijn rentree maken, zo heeft zijn amazone Jill-Marielle Becks laten weten.

“Ik ben blij dat hij weer fit is.” aldus Becks. “We kunnen ons nu gaan concentreren op het volgende doel.” Dat zal een grote stap zijn: de Young Rider-amazone wil Damon Hill in de Grand Prix gaan starten. “In de winter wil ik verder trainen met Damie. Nog meer gevoel ontwikkelen voor de oefeningen die gevraagd worden in de Grand Prix, zoals de serie galopswissels.” De achttienjarige amazone reed het afgelopen jaar nog op Young Rider-niveau met de vos en wist zich te plaatsen in het Duitse EK-team. Helaas moest de amazone op het laatste moment afzeggen voor het Europees Kampioenschap in Vidauban, toen de hengst zich blesseerde.

Onder zijn vorige amazone Helen Langehanenberg liep Damon Hill mee op de Olympische Spelen in Londen (2012), op de Europese Kampioenschappen in Denemarken (2013) en op de Wereld Ruiterspelen in Normandië (2014). Kort nadat de hengst de individuele zilveren medaille behaalde in Frankrijk werd bekend dat er een ruiterwissel zou plaats vinden voor de hengst.

Foto: Equitana/Hengste 2015
Bron: St-Georg / Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties