Daily Diamond en Ibiza naar de Althengstparade

Daily Diamond en Ibiza naar de Althengstparade

0 429
Bart Veeze en Daily Diamond (Althengstparade)
Bart Veeze en Daily Diamond

Vandaag vindt wederom de Althengstparade plaats en het programma is inmiddels bekend. Zoals ieder jaar vind de prestigieuze hengstenshow plaats als afsluiter van de Oldenburg Verband hengstenkeuring in Vechta.

Daily Diamond en Asgards Ibiza

Twee Nederlandse combinaties verschijnen in de baan, wat minder is dan voorgaande jaren. Bart Veeze stelt de KWPN en Hannover goedgekeurde Daily Diamond (v. Daily Deal) voor. Emmelie Scholtens komt in de baan met Asgards Ibiza, die uitgeroepen is tot Hauptprämiensieger 2017.

Hauptprämiensieger

De titel wordt vergeven aan een dressuur en springhengst die bijzonder opvallen met hun prestaties in de verrichtingstest en hun eerste veulenjaargang. In 2016 dekte de Desperado-zoon een groot aantal merries in Duitsland en slaagde hij voor de verrichtingstest met 87,3%. In Nederland heeft de hengst succesvol Pavo Cup gelopen.

Dr. Wolfgang Schulze-Schleppinghof, fokkerijleider bij het Oldenburg, vertelde dat het nieuwe bloed dat Ibiza meebrengt vanuit Nederland, zijn prestaties in de testen en de eerste veulenjaargang. ‘Hij was zeer geliefd bij de fokkers en ik geloof dat de fokkers niet teleurgesteld zijn met de veulens.’

Ogano (v. Ogano Sitte) ontving de titel bij de springhengsten.

Helgstrand naar Althengstparade

Andreas Helgstrand komt ook met een flink aantal hengsten naar Vechta gereisd. Severo Jurado Lopez rijdt zijn WK-paard D’Avie (v. Don Juan de Hus) en de recent aangekochte Botticelli (v. Benneton Dream), het neefje van Atterupgaards Cassidy. Helgstrand zelf neemt plaats in het zadel van zijn zilveren medaille paard Ferrari OLD (v. Foundation) en het miljoenen paard Revolution (v. Rocky Lee), die met tienenregens op verschillende wedstrijden zijn prijs waard maakt.

Kerst op de taart

Bundeschampion Finest Selection OLD (v. Follow Me OLD) komt al vrij vroeg in de baan onder Lukas Fischer.

Onder zijn vaste amazone, Jessica Lynn Anderson, eindigde de Secret tweede op het Bundeschampionat. Zij zal hem morgen ook voorstellen. De Sezuan-zoon die raznd populair is onder fokkers uit heel Europa staat als kerst op de taart, als laatste op het Althengstparade-programma.

Bekijk hier het volledige programma.

Bron: Hoefslag/quote uit artikel van Horses
Foto: Timo Martis

Reacties