Cosmo, Emilio en Showtime onderscheiden met Otto-Lörke prijs

Cosmo, Emilio en Showtime onderscheiden met Otto-Lörke prijs

0 66

Tijdens de Stuttgart German Masters zijn afgelopen weekeinde de Otto-Lörke prijzen uitgereikt aan de ruiters, fokkers en eigenaren van tenminste tien jaar oude paarden die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Duitse dressuursport. Dit jaar viel de eer te beurt aan het drietal Cosmo, Emilio en Showtime: jonge paarden die onlangs de overstap naar Grand Prix niveau hebben gemaakt en daarbij opvallend presteren. Iconen als Satchmo, Rusty, Gigolo, Goldstern en Rembrandt werden eerder al onderscheiden met deze trofee.

Cosmo

De KWPN ruin Cosmo (Van Gogh x Frühling) maakt onder Sönke Rothenberger een zichtbare groei door. Het paard debuteerde in Hagen op het hoogste niveau en schreef hierbij direct de kwalificatie voor de finale van de Louisdor Preis op naam. Het duo boekte afgelopen seizoen nogmaals twee zeges. De familie Rothenberger is tevens eigenaar van Cosmo.

Emilio

Tijdens deze editie van de Stuttgart German Masters, zegevierde Emilio onder Isabell Werth in zowel de Grand Prix als de Special. De Westfaler zoon van Ehrenpreis uit een Cacir AA moeder completeerde zijn eerste Grand Prix seizoen met twee overwinningen en drie tweede plaatsen. In Hagen schreef hij tevens de finale van de Louisdor Preis op naam. Het is alweer de zesde keer dat eigenaresse Madeleine Winter-Schulze de Otto-Lörke prijs in ontvangst neemt. Isabell Werth spant echter de kroon met dertien awards.

Showtime

Onder Dorothee Schneider liep de Hannoveraner gefokte Showtime (Sandro Hit x Rotspon) in München voor het eerst naar meer dan 80% in de Grand Prix Special. Schneider heeft de ruin, die in bezit is van Gabriele Kippert, als driejarige onder het zadel gekregen. Showtime kwam dit seizoen zeven keer aan start op het hoogste niveau, waarbij hij vijf keer aan kop liep. Net als Cosmo en Emilio kwalificeerde hij zich dit jaar eveneens voor de finale van de Louisdor Preis.

Bron: Hoefslag/Reiterrevue

Foto: Remco Veurink

Reacties