Cornelissen: ‘Jij hebt mijn wereld mooi veranderd’

Cornelissen: ‘Jij hebt mijn wereld mooi veranderd’

0 3886
Parzival

De huidige en oude grooms van Parzival vormden een erehaag waardoor de levende legende nog één keer de wedstrijdring betrad in de Brabanthallen in Den Bosch. Een emotionele Adelinde Cornelissen reed Parzival met tranen in haar ogen binnen. Op de deken die Parzival droeg stond de tekst ‘I did it my way’ en dat verwoordt exact de weg die deze combinatie heeft afgelegd.

‘Heavy dit’
‘Jeetje, best heavy dit,’ begint Adelinde haar slottekst voor haar Parzival. ‘Teamwork makes the dream work en voor ons begon dat teamwork vijftien jaar geleden niet zonder slag of stoot. Het duurde even, maar uiteindelijk hebben we toch wel iets bereikt. Zonder hem was ik er niet gekomen. Jij hebt mijn wereld mooi veranderd, Parzi. Van lerares naar een stal vol paarden, dat was zonder jou nooit gebeurd. In 2004 werd ik Nederlands Kampioen in het Z2 en drie jaar later reden we onze eerste internationale Grand Prix.’

Mooie weg

‘Met Parzival heb ik vele hoogtepunten beleefd, maar ook vele uitdagingen gehad. Het mooiste was nog wel de weg die we samen hebben afgelegd. Thanks Parzi for being there on every step on that way. De fokker van Parzival had geen betere en passendere naam voor hem kunnen bedenken.’

Bedankt
In haar bedankwoordje voor iedereen die veel voor de carrière van haar supervos heeft betekend, bedankt Adelinde fokker onder andere fokker Ria Beyer, die zelf ook aan het woord komt. Haar ouders waren er bij, elke stap in de loopbaan van Parzival. Haar moeder die altijd als groom meeging en haar vader de cameraman.

‘Hij heeft zelfs nog beeldmateriaal van de oude Parzival toen hij nog iets onstuimiger was. Helaas was de kwaliteit van die videobanden niet toereikend om ze hier te laten zien.’ Wat hier wel te zien was, was een prachtige compilatie van het palmares van Adelinde en haar Parzival. Wat deze twee met elkaar hebben bereikt is voor velen een droom en een mooie inspiratiebron.

Na te zijn afgestegen en iedereen te hebben bedankt barst Adelinde helemaal in tranen uit en verlaat ze voor de laatste keer met Parzival aan de hand de ring.

Foto: Digishots

Reacties