Cornelissen niet naar Las Vegas

Cornelissen niet naar Las Vegas

0 97

Adelinde Cornelissen liet gisteren weten dat ze niet van start zal gaan in Göteborg komend weekend. Parzival N.O.P. heeft een plek op zijn bil. Ook van deelname aan de wereldbekerfinale in Las Vegas, van 15 t/m 19 april, ziet ze af.

Na Jumping Mechelen twijfelde de amazone ook al aan deelname aan de wereldbekerfinale in Las Vegas. ‘Of ik ga voor de wereldbekerfinale in Las Vegas durf ik ook niet uit te spreken. Parzival moet dan vliegen en hoewel het goed gaat met zijn hart, blijft dit wel een extra risico. Ik vraag me af of ik dat risico met hem wil nemen.’

Cornelissen staat in de tussenstand op een gedeelde tiende plaats, met Göteborg (dit weekend) en Den Bosch (12 t/m 15 maart) nog te gaan. Ze reed 37 punten bij elkaar door de overwinning  in Lyon en een tweede plek in het Odense.

Daniëlle Heijkoop staat er wat de Nederlandse inbreng betreft het beste voor. Ze staat derde in het tussenklassement met zestig punten. Hans Peter Minderhoud volgt met 55 punten op de vierde plaats, terwijl Edward Gal met veertig punten op de negende plaats staat. Naar alle verwachting zal hij daar al op korte termijn punten aan toevoegen; dit weekend start hij met Glock’s Voice in de Zweedse wereldbekerwedstrijd.

Tussenstand wereldbekerwedstrijden Dressuur.

(Foto: Remco  Veurink)

Vergelijkbare artikelen

Reacties