Cornelissen: ‘Ik ga niet meerijden voor bladvulling’ *video*

Cornelissen: ‘Ik ga niet meerijden voor bladvulling’ *video*

0 673

Zes jaar lang waren Adelinde Cornelissen en haar paard Parzival vaste waarden in de Nederlandse dressuurploeg. De combinatie haalde medailles binnen op EK, WK en Olympische Spelen. Maar Parzival is met zijn 18 jaar een paard op leeftijd geworden en komt niet meer voor in de plannen van de Nederlandse bondscoach.

Cornelissen wilde hem nog een paar keer laten schitteren voor zijn pensioen. Volgend jaar in Rio en over twee weken tijdens het EK in Aken. Bondscoach Wim Ernes besliste anders. Parzival wordt bedankt voor bewezen diensten, hij hoeft niet meer mee. Die klap kwam hard aan bij Cornelissen.

“Anderhalve maand geleden, na de CHIO Rotterdam, had ik een gesprek met de bondscoach”, zegt ze. “Die vertelde mij dat hij niet van plan was mij mee te nemen naar het EK. Dat was een beetje een vervelende planning.” Cornelissen kreeg te horen dat Ernes het toernooi wilde gebruiken om jonge, onervaren combinaties uit te proberen. Andere routiniers, zoals Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, kregen echter wel een plaats in zijn keurkorps.

Afgeschreven

Cornelissen kon begrip opbrengen voor de wens van de bondscoach om de talenten de kans te geven. “Hij kon natuurlijk niet honderd procent op Parzival rekenen voor Rio, omdat hij ouder wordt. Dat snap ik ook. Ik kan niks garanderen, dat kan met paarden nooit. Maar later las ik terug dat hij Parzival ook niet mee wil nemen naar Rio.” Het kwam op Cornelissen over alsof Ernes haar succespaard al heeft afgeschreven, terwijl zij nog een Olympische droom voor ogen had. “Of dat lukt, weet je toch nooit. Ik ben reëel, ik weet dat hij ouder wordt. Ik wil ook alleen nog maar meerijden als hij mee kan doen. Ik ga niet meerijden voor de bladvulling. Of je dat uiteindelijk haalt, dat weet ik niet. Maar als je er niet naartoe werkt, dan weet je het nooit.”

Klik hier voor een filmpje.

Bron: NOS/Hoefslag

Foto; Remco Veurink

Reacties