Cornelissen op herhaling?

Cornelissen op herhaling?

0 49

Op de CDI5* World Dressage Masters in Mechelen zien we diverse dressuurtoppers in actie. Voor ons land reist Adelinde Cornelissen weer af naar het Belgische concours waar ze twee jaar geleden won met Jerich Parzival N.O.P. Dit jaar neemt ze ook halfbroertje Zephyr mee voor de Lichte Tour. Daniëlle Heijkoop stelt haar toppaard Siro N.O.P. (v. Gribaldi) voor, evenals coming star Action (v. United) . Patrick van der Meer neemt Uzzo (v. Lancet) en ‘jonkie’ Coco-Chanel (v. Sandreo) mee en Katja Gevers hoopt haar goede prestaties in Londen een vervolg te geven in Mechelen met Thriller (v. Gribaldi). Daarnaast gaat Crescendo (v. Tolando)  mee naar België.

De Nederlanders krijgen tegenstand van onder andere de Duitse topamazones Nadine Capellmann en Ulla Salzgeber. Daarnaast nemen Morgan Barbançon Mestre (Spanje) en Patrik Kittel (Zweden) deel in Mechelen. Voor het thuisland komen bijvoorbeeld Jeroen Devroe, Philippe Jorissen en Dominique Mohimont in de ring.

Het wordt hoe dan ook een spannend in deze hoog gedoteerde wedstrijd. Dat er een nieuwe winnaar komt, is in elk geval duidelijk. De titelverdediger Helen Langehanenberg met Damon Hill verschijnt immers niet meer in de ring. Adelinde Cornelissen kan wel voor de tweede keer de hoofdprijs ophalen; eerder deed ze dat dus in 2012.

Op zaterdag (11.15 uur) is de CDI5* Nürnberger WDM Grand Prix, op zondag (13.30 uur) de WDM Grand Prix Special en op maandag om 14.45 uur de WDM Grand Prix Kür op muziek. Al deze wedstrijden zijn live te volgen op de WDM-website.

Programma Jumping-Mechelen.

(Foto: Remco Veurink)

Reacties