Cornelissen genomineerd

Cornelissen genomineerd

Adelinde Cornelissen is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar 2012. Dit werd zondagvanavond bekend gemaakt. De winnares van de wereldbeker, individueel Olympisch Zilver en het teambrons zal het moeten opnemen tegen drie andere genomineerden: Ranomi Kromowidjojo, Marianne Vos en Marit Bouwmeester. Kromowidjojo  ontpopte zich als zwemkoningin van Londen door twee keer goud (op de 50 en 100 meter vrije slag) en een keer zilver (op de 4×100 meter estafette) te pakken.

Vos, al twee keer uitgeroepen tot beste sportvrouw, legde haar wil op aan het wielerpeloton met de WK-titel op de weg en Olympisch goud als hoogtepunten. Ze werd ook wereldkampioen veldrijden en schreef de Ronde van Italië op haar naam.

Zeilster Bouwmeester werd wereldkampioene in de Laser Radial-klasse en voegde daar Olympisch zilver aan toe. In de medalrace maakte ze met nog drie anderen kans op goud. Ze hield twee van de drie concurrenten achter zich.

Bij de heren gaat de strijd tussen Epke Zonderland, Dorian van Rijsselberghe en Stefan Groothuis. Opvallend afwezig is de winnaar van het individueel Olympisch zilver bij het springen: Gerco Schröder.

Op dinsdag 18 december wordt in de RAI in Amsterdam bekendgemaakt wie zich Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2012 mogen noemen.

Hoefslag/NOS

Reacties