Cornelissen en Parzival slagen in opdracht

Cornelissen en Parzival slagen in opdracht

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival kwamen vanmiddag als hekkensluiters in de baan voor het Nederlandse team in de landenwedstrijd dressuur. Voorafgaand was al duidelijk dat Duitsland het goud in de wacht had gesleept, maar de strijd om het zilver en brons ligt nog helemaal open.
Cornelissen en haar zeventienjarige Jazz-ruin waren op jacht naar revanche, want vier jaar geleden kon de combinatie haar Grand Prix test niet afmaken wegens bloed in de mond, waarna zij werd uitgesloten van verdere deelname aan de wedstrijd.

Parzival toonde een expressieve uitgestrekte draf en sterk gebogen drafappuyementen, waarbij hij knap doorschaarde zoals we van hem gewend zijn. De passage en piaffe toonden een mooi beeld van een happy athlete. De overgang van passage naar uitgestrekte stap was vloeiend, hoewel de ruin in de stap meer de hals mocht laten zakken. De overgang van verzamelde stap naar passage werd opnieuw sterk uitgevoerd. De changementen om de twee waren goed doorgesprongen en werden met een 8.2 beloond. In het zigzag appuyement kwam de achterhand hier en daar teveel voor. De eners werden moeiteloos uitgevoerd en ook de pirouettes waren goed in balans en klein gesprongen, al viel er een onregelmatigheid te noteren in de linker pirouette. Het duo eindigde met een perfect vierkant halthouden.

Cornelissen en Parzival kregen een score van 79.62%, wat aan de lage kant lijkt voor deze goede, foutloze, gecontroleerde proef. Daarmee komen ze individueel voorlopig op de derde plaats. Charlotte Dujardin en Valegro moeten 81.33% scoren om zilver te verzekeren voor Engeland. Deze combinatie komt om 17:00 uur in de baan.

Foto: Remco Veurink

Reacties