Cornelissen: ‘Afwerking nog niet optimaal’ *video*

Cornelissen: ‘Afwerking nog niet optimaal’ *video*

0 41

In de Kür op muziek op het CHIO Rotterdam liet Jerich Parzival N.O.P (v. Jazz) zich weer van zijn beste kant zien. Alhoewel, volgens zijn amazone Adelinde Cornelissen kan het nog vele malen beter. “De afwerking was nog niet optimaal, waardoor er foutjes in de proef slopen, zoals de storing bij de overgang van galop naar piaffe. Zijn manieren zijn goed, maar nu moeten de puntjes op de i. We hebben natuurlijk onze training en dus ook de routine op wedstrijd veranderd en dat is wel even wennen. Misschien nog wel meer voor mij als voor Jerich Parzival N.O.P.”

Handen vol aan Undercover

De nummer twee Edward Gal had zijn handen vol aan Glock’s Undercover N.O.P (v Ferro). “Hij bouwde tijdens het losrijden al spanning op door de rumoer rond de baan. Ik moest alle zeilen bijzetten om hem onder controle te houden. Daardoor moest ik hem bijvoorbeeld voor de wissels inhouden en ging een pirouette mis. Ook de stap had onder de spanning te lijden.”

Heel heet

Daniëlle Heijkoop, die met Kingsley Siro N.O.P (v. Gribaldi) volgde op de derde plaats kreeg tevens te kampen met de zenuwen van haar paard. “Voordat ik de ring in ging was Kingley Siro N.O.P al heel heet en dus moest ik dat proberen op te lossen tijdens mijn proef. Helaas slopen er foutjes en storingen in mijn overgangen in.”

Daarentegen reed Hans Peter Minderhoud nagenoeg foutloos met de hengst Glock’s Johnson TN. “Ik ben harstikke blij met Glock’s Johnson TN. Hij heeft zijn uiterste best gedaan vandaag.”


Bron: Hoefslag

video: uHorse/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties