Consternatie bij kür Morgan Barbançon-Mestre in Neumünster

Consternatie bij kür Morgan Barbançon-Mestre in Neumünster

0 3135
Morgan Barbançon Mestre en Sir Donnerhall II, vader van Sephora
Morgan Barbançon Mestre en Sir Donnerhall II

Grote verwarring zojuist tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Neumünster. Tijdens de kür op muziek van Morgan Barbançon-Mestre ging ineens de bel, moest de amazone zich bij de jury melden en kon ze vervolgens de ring verlaten. In eerste instantie was onduidelijk wat hiervan de reden was.

Foutieve choreografie

Ook op de commentaarpositie begreep men er niks van, tot de amazone haar Sir Donnerhall II OLD opnieuw de ring in stuurde en duidelijk werd dat de jury een foutieve choreografie van de kür had ontvangen. Toen de correcte choreografie was uitgereikt aan de juryleden, mocht de Spaanse haar kür hervatten. Ze kreeg het beslist niet cadeau, Sir Donnerhall II OLD kreeg het op zijn heupen toen hij opnieuw de ring in moest, maar ze herpakte zich goed en zette alsnog een nette kür neer.

Een daverend applaus van het publiek, dat zich achter de amazone had geschaard was het resultaat. Welke gevolgen het aanleveren van de foutieve choreografie heeft voor de klassering van Barbançon-Mestre is nog niet bekend. Er wordt uitgezocht hoe deze fout heeft kunnen ontstaan en afhankelijk daarvan wordt besloten of ze in de klassering wordt opgenomen. De score is op het moment van schrijven ook nog niet bekendgemaakt.

Update: Barbançon-Mestre is in de uitslag opgenomen met een score van 73,225%. Dat is goed voor een dertiende plaats.

Nederlandse deelname

Madeleine Witte-Vrees zorgt met Wynton voor het beste Nederlandse resultaat. Een score van 77,655% brengt de combinatie naar de zesde plaats. Patrick van der Meer bezet met Zippo met een score van 74,110% de tiende plaats.

Bekijk hier de resultaten.

Bron: Hoefslag
Foto: DigiShots

 

Reacties