Comeback Bretton Woods laat op zich wachten

Comeback Bretton Woods laat op zich wachten

0 702

Nadat Totilas uit beeld verdween, hebben we ook een tijdlang niks gehoord van zijn ruiter Matthias Rath, althans niet in de Zware Tour. De beoogde opvolger van Totilas, de nu elfjarige Bretton Woods (Johnson x De Niro) is sinds 2014 thuisgehouden om hem voor te bereiden op de Grand Prix.

‘Net toen hij daar klaar voor was, blesseerde hij zichzelf’, vertelt Rath op Eurodressage.com Nu is hij weer goed, maar we nemen onze tijd om hem langzaam op te trainen. Wedstrijden hebben we vooralsnog niet met hem gepland. Daarnaast is de hengst druk met zijn dekverplichtingen op dit moment.’

Foundation

De ruiter vertelt dat hij snel van zich laat spreken met zijn ‘nieuwe’ talent, Foundation (Fidertanz x De Vito). De negenjarige bij het Hannoveraner Verband goedgekeurde hengst Foundation ziet hij als zijn eerstvolgende partner voor de Grand Prix. In Valencia schreef hij de wedstrijden in de Lichte Tour met hem op zijn naam met scores van rond de 75%. ‘Sindsdien heeft hij zich heel goed ontwikkeld’, aldus Rath.

‘Eigenlijk was ook voor Samba King (Sandro King x Lancet) een entree in de zwaarste klasse gepland, maar deze heeft al een jaar lang geen wedstrijden meer gelopen. Zijn eigenaren, de schoonouders van Rath, willen hem verkopen nu mijn vrouw, hun dochter, hem niet meer rijdt’, legt Rath uit.

Bron: Eurodressage

Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Reacties