Clinic Adelinde Cornelissen

Clinic Adelinde Cornelissen

0 173
Adelinde en Aqiedo Foto: Arnd.nl

Adelinde Cornelissen komt in actie op het NIC Assen. Tijdens het NIC Dressuurgala op zondagavond 12 oktober verschijnt ze met één van haar toekomstpaarden in de ring. De amazone laat zien hoe ze haar paard voorbereidt op grote wedstrijden.

Het NIC Dressuurgala kent ook wedstrijden in de Lichte Tour en Zware Tour. Christa Larmoyeur, de afgelopen twee jaren winnares van de Lichte Tour bij het NIC Dressuurgala met haar paard Aston Martin, komt nu uit in de Zware Tour. Het is voor het eerst dat de Groningse dressuuramazone met dit paard deelneemt in de zwaardere proeven en dat is toch spannend: ‘Het paard is wel Grand Prix-klaar en doet het uitzonderlijk goed en mooi. Maar Aston Martin is erg heet en de entourage van de hal van het NIC maakt veel indruk op hem. Dat heb ik de afgelopen jaren gemerkt. Dus ik ben erg voorzichtig en hoop dat hij goed zal reageren.’

Naast Christa Larmoyeur kent het concours meer bekende noordelijke dressuurdeelnemers. Trea Mulder, Truusje Smeding en Marjan van de Jagt geven acte de presence. Ook de kampioen van de Hippiade 2014, Jonna Schelstreate, is present, net als Kirsten Brouwer die op het WK voor jonge paarden in Verden dit jaar de gouden medaille veroverde. Emmelie Scholtens, meervoudig kampioen in Verden en dit jaar winnaar van de Pavo Cup is ook van de partij. Nederlands kampioen Lichte Tour outdoor 2014 Marieke van der Putten doet eveneens mee aan het NIC Dressuurgala. In de Zware Tour zien we verder de Engelse Alexandria Barr en de Marokaanse Nederlander Yessin Rahmoni in de ring.

Het programma van het NIC Dressuurgala:
19.00 uur: show carrousel Friese paarden
19.20 uur: Lichte Tour
21.10 uur: Clinic Adelinde Cornelissen
21.30 uur: Zware Tour

Startlijst Dressuuravond NIC Assen.

Persbericht/Hoefslag
 

 

Reacties