CK Schaijk: Heliana V.O.D. spraakmakende kampioene

CK Schaijk: Heliana V.O.D. spraakmakende kampioene

0 189
keuring thuiskeuring

Hoewel de weersomstandigheden allerminst ideaal waren in Schaijk, werd het dankzij de goede kwaliteit van de paarden toch een heel geslaagde dag op de CK van Brabant. Twaalf driejarige dressuurmerries mogen naar de NMK, waaronder de spraakmakende kampioensmerrie Heliana V.O.D. (v.Davino V.O.D.). De kwaliteitsvolle Eldorado-dochter Gloria won bij de springmerries, waarvan er negen naar Ermelo mogen.

In de kampioenskeuring bij de dressuurmerries ging het tussen twee fantastische merries, die beiden ster waren geworden met 85/90 en dezelfde stam van Van Os uit Sprang-Capelle vertegenwoordigen. De jeugd won, en daarmee ging de titel naar de zeer complete Heliana V.O.D. ster prok (uit Zoriana elite IBOP-dres pref v.Jazz) van fokker Ad van Os. Met 90 punten voor zowel de draf, galop als houding was zij al de uitschieter van het Brabantse keuringsseizoen. “Het was een close finish met twee geweldige merries, maar omdat Heliana V.O.D. nog net wat meer bloedopdruk heeft, hebben we haar kampioen gemaakt. Ze beschikt over zeer veel ras en uitstraling, stapt met veel souplesse en heeft in draf een hele mooie techniek en zelfhouding”, lichtte juryvoorzitter Marian Dorresteijn toe. Ze nam het op tegen het overtuigende kopnummer van de vier- tot en met zevenjarigen: Google (Ampere uit Talente keur pref v.Jazz) van fokker C. Spijkers-van de Voorst uit Gilze, wiens grootmoeder Koriana keur pref prest sport-dres (v.Rubinstein I) overgrootmoeder is van kampioensmerrie Heliana V.O.D. Ook deze merrie kon overtuigen met een krachtige bewegingsvorm, veel lichaamsgebruik in stap en grootramig model.

Niet minder dan twaalf driejarige dressuurmerries mogen vanuit Brabant naar de NMK, met op de tweede plaats bij de driejarigen de sterk bewegende Hidamorka D ster prok (Jazz uit Idamorka keur pref v.Zuidhorn) van J. en H. Dielissen-van de Berg uit Rosmalen, en als derde de goed ontwikkelde en met goed lichaamsgebruik bewegende Havanta (Fürst Romancier uit Covanta elite IBOP-dres v.Oscar) van fokkers C.H.G. Hoogers en L.G.M. Hoogers-Legeland uit Eersel.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties