CK Limburg: Bojengel laat goede indruk achter

CK Limburg: Bojengel laat goede indruk achter

Tommie Visser Bojengel

In de kampioenskeuring voor de dressuurmerries ging de strijd tussen twee dochters van Bojengel, waarin de heel complete driejarige Jadore Bek aan het langste eind trok.

Jadore Bek

Alle vijf driejarige dressuurmerries konden worden bevorderd en de Bojengel-merrie Jadore Bek (mv. Olivi) van fokker Stal De Bekelaar kwam binnen dit gezelschap als beste naar voren. Op de stamboekkeuring behoorde ze al tot de uitschieters met een bovenbalk van 80/80. ‘Dit is een hele aansprekende, jeugdige merrie die met veel souplesse, afdruk en lichaamsgebruik beweegt,’ lichtte juryvoorzitter Marian Dorresteijn toe, die de merrie tevens een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring kon geven.

In de kampioenskeuring nam Jadore Bek het met succes op tegen het kopnummer van de vier- tot en met zevenjarige dressuurmerries, de kersverse elitemerrie Huittharien (mv. Goodtimes). ‘Eveneens een hele aansprekende merrie, die zeer goed kan stappen en een imponerende draf heeft. Daarin beweegt ze met een sterk achterbeen- en lichaamsgebruik.’

DiMare: moeder Habanna en volle zus Cosmo

Bij de acht jaar en oudere merries werden vier merries in graad verhoogd, waaronder de Grand Prix-merrie DiMare (Van Gogh x Frühling) van Dressuurstal Rutten. Deze merrie werd direct elite verklaard en maakte veel indruk met haar grootramige model en sterke bewegingsvorm. Deze merrie is een volle zus van het Olympische dressuurpaard Cosmo van Sönke Rothenberger en bovendien moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Habanna (v. Vivaldo).

Tweede Bojengel krijgt ticket voor Ermelo

De van Daily Diamond afstammende Money Maker SQBS (mv. Uphill) werd kampioen bij de veulens. ‘Dit veulen is gezegend met een prachtige voorhand, een mooie bespiering en veel rasuitstraling. Hij beweegt met veel souplesse, techniek en schakelvermogen,’ sprak Dorresteijn. Ook naar Ermelo mag de iets in schrale conditie voorgestelde, overtuigend bewegende Bojengel-dochter Moulin Rouge Bek (mv. Charmeur) wederom van Stal de Bekelaar.

Bron: KWPN
Foto: DigiShots

Reacties