CK: Halesta door weer en wind richting Ermelo

CK: Halesta door weer en wind richting Ermelo

0 194

Het was even spannend of de Centrale Keuring van Noord-Holland niet moest worden afgelast, maar gelukkig konden alle rubrieken, zij het in aangepaste vorm, doorgang vinden.  Voorzitter van de jury Henk Dirksen was dan ook positief: “We hebben vandaag een goede afvaardiging voor de KWPN Kampioenschappen kunnen samenstellen.”

Andere regio’s staat geduchte concurrentie te wachten, met name bij de driejarige stermerries dressuur. Vrijwel alle aangeboden stermerries in deze categorie konden door de jury worden bevorderd en negen merries mochten terug komen in de kampioenskeuring. Zeven merries ontvingen uiteindelijk een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Henk Dirksen: “De driejarige dressuurmerries was een ongelooflijk sterke rubriek, vandaar dat we hebben besloten zeven merries mee te nemen naar Ermelo.” Er kan er echter maar een de beste zijn en dit was de merrie Halesta (Quadroneur x Weltart), die later ook werd gekroond tot dagkampioen dressuur. Halesta is op alle fronten een blikvanger. De jury prees haar charmante uitstraling, buiging in de gewrichten en sterke achterbeen. Onder Vai Bruntink zette Halesta eerder dit jaar een sterke IBOP-score van 84,5 punten neer. Halesta is in eigendom van Stal 104 BV en Stal Laarakkers, laatstgenoemde raakte overtuigd van de merrie na de IBOP-score en besloot in haar te investeren. De reservekampioen was zeker aan nummer één gewaagd.

De donkerbruine merrie Hulana T. (v. Ampère uit Delana T v. Florencio, f/g: C. Twint uit Oost-Graftdijk) draafde met veel beentechniek  en een sterk achterbeen door de baan. De kapitale merrie zette op de stamboekkeuring al zeer hoge punten neer en wekt hoge verwachtingen op voor de Nationale Merriekeuring.

Bron: KWPN

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties