CHI Al Shaqab: zo luxe hebben de Nederlandse paarden het in Qatar...

CHI Al Shaqab: zo luxe hebben de Nederlandse paarden het in Qatar (foto’s)

CHI AL SHAQAB 2019

Na een jaar afwezigheid is CHI Al Shaqab weer terug. Het grote paardensportevenement in Qatar nodigt de beste ruiters ter wereld uit om te strijden om heel veel prijzengeld. Verslaggever Robert Hüsken is in de hoofdstad Doha en laat deze week zien wat Al Shaqab allemaal te bieden heeft.

Het is de week nadat de Global Champions Tour in hetzelfde immense stadion werd gehouden. Van buiten lijkt het een groot voetbalstadion, dat wacht op het WK voetbal van 2022. Een glimmende parel van staal in de bouwput die Doha heet. Het stadion is speciaal voor paardensport gebouwd en is opgedeeld in een speciaal gedeelte voor dressuur, springen en warming-up.

Airco voor dressuurwedstrijden

Het is geen wonder dat juist in deze tijd van het jaar grote wedstrijden worden gehouden in Doha. Momenteel is het met zo’n 25 graden goed toeven voor de ruiters en paarden. In de zomer tikt de temperatuur de 50 graden aan en blijven de Qatari het liefst binnen. De dressuurwedstrijden worden gehouden in de indoorarena die gekoeld wordt door airconditioning.

Zwembad en bubbelbad voor paarden

Ga je buiten het stadion verder het complex op, weet je niet wat je ziet. De meest luxe voorzieningen zijn er voor de paarden. Zo is er een enorm lang zwembad. Want paarden zwemmen van nature ook, en het is bovendien een perfecte manier om ze fit te houden. Ook is er een bubbelbad. Het ziet eruit als een soort container waar paarden in kunnen staan om te herstellen en ontspannen.

Verder is er een loopband, een douche, en een immense trainingsaccommodatie. In de Koninklijke stallen hebben de beste paarden van stal alle ruimte om verwend te worden. Dat zijn voornamelijk Arabieren, de paradepaardjes van de sjeiks.

Wat is het prijzengeld op CHI Al Shaqab?

Para-dressuur: 35.000 euro. Dressuur: 130.000 euro. Springen: 750.000 euro. Totaal: 915.000 euro

Een impressie:

CHI AL SHAQAB 2019

@roberthusken

JOURNALISTS AND SCHOOLS VISITING AL SHAQAB FACILITIES

@roberthusken

CHI Al Shaqab – Behind the scenes
– Doha, Al Shaqab
– 6 March 2019
– ph.Stefano Grasso/CHI Al Shaqab

@roberthusken

CHI Al Shaqab – CPEDI3* Vet Check
– Doha, Al Shaqab
– 6 March 2019
– ph.Stefano Grasso/CHI Al Shaqab

Door: Robert Hüsken

Reacties