Charlotte Swagemakers: “Nu neem ik meer de tijd”

Charlotte Swagemakers: “Nu neem ik meer de tijd”

Vier jaar geleden kocht Charlotte Swagemakers haar Go Go (v. Charmeur) bij de fokker vandaan. In het begin was het echt een boefje,maar nu starten ze al in het Z1.

“Go Go is nu acht jaar en toen ik hem kocht, kwam ik net van de pony’s af. Ik was vrij lang dus moest wel over naar de paarden. Eigenlijk was het niet de bedoeling om een jong paard te kopen, maar meer een leerpaard. Toch klikte het met Go Go meteen. Toch was hij in het begin wel eens stout. Dan was hij op vreemd terrein afgeleid en liep hij moeilijk langs enge dingen. Ik deed dan niks en dan sprong hij wel eens opzij. Ik heb geleerd dat ik hem meer moet blijven rijden om hem steun te geven en dat gaat nu goed.”

Meedenken

“Go Go heeft drie correcte gangen en denkt echt met je mee. We zijn bezig met de wissels en soms springt hij ze al voor mijn hulp uit. Voor meer expressie mag hij van achteren wat actiever.  Bij de pony’s reed ik bij de belofte trainingen en ben ik vanwege mijn snelle groei snel door alle klassen heen gegaan. Nu wil ik met Go Go echt de tijd nemen om goede proeven neer te zetten met optimale controle. Daarnaast studeer ik communicatie en informatie wetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Dat kost natuurlijk ook tijd.”

Trots

“Go Go is echt mijn maatje en heeft een heel meewerkend karakter. Hij is gefokt door meneer Klein Braskamp uit een Cabochon-merrie. Hij volgt ons en is erg trots op hem.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Vergelijkbare artikelen

Reacties