Charlotte Dujardin naar Jumping Amsterdam

Charlotte Dujardin naar Jumping Amsterdam

0 1294
Charlotte Dujardin en Uthopia tijdens de Royal Windsor Horse Show in 2014.

Jumping Amsterdam is de zevende kwalificatiewedstrijd van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage 2015/2016 in de Western European League. Inmiddels is bekend welke 22 topcombinaties meedoen in de RAI.

Charlotte Dujardin is de meest opvallende naam op de startlijst. De winnares van de wereldbekerfinale in 2015 start in Amsterdam niet met haar toppaard Valegro, maar met Uthopia van haar trainer Carl Hester. In de meest recente World Cup™ Qualifier in Londen werd de combinatie tweede. Dujardin is als regerend winnares al zeker van een finaleplaats in Göteborg, maar moet wel in twee kwalificatiewedstrijden uitkomen om haar startbewijs zeker te stellen. Hans Peter Minderhoud is koploper in de tussenstand en start met Glock’s Flirt. Met de sympathieke vosruin won hij al de wereldbekerkwalificatie in Stockholm en werd hij derde in Londen.

Patrik Kittel maakt in Amsterdam zijn opwachting met ‘good old’ Scandic (v. Solos Carex). De Zweedse routinier staat momenteel op een tweede plaats in de tussenstand. Jessica von Bredow-Werndl (Unee BB) en Isabell Werth (Weihegold Old) doen mee voor Duitsland. Agnete Kirk Thinggaard (Jojo AZ) en Anna Kasprzak (Donnperignon) zorgen voor geduchte concurrentie uit Denemarken.

Nederlandse deelname
Edward Gal rijdt in de RAI met Glock’s Voice. Deze combinatie won eerder dit seizoen de wereldbeker in Odense. Gouden EK-teamlid Diederik van Silfhout komt met Arlando NH N.O.P. naar de RAI. Tommie Visser, die onlangs nog geweldig presteerde in Mechelen, verschijnt met Variohippique’s Vingino in de piste. Emmelie Scholtens debuteert met de hengst Apache in de wereldbekercyclus en Kim Schmid heeft met Pharmahorse Theodoor de Rabo startplaats toegewezen gekregen.

De FEI Grand Prix, waarvan de startvolgorde de avond tevoren bepaald wordt, begint vrijdag 29 januari om 11 uur. De beste vijftien combinaties in de FEI Grand Prix starten zaterdag 30 januari vanaf 12.30 uur in de Reem Acra FEI World Cup™ kür op muziek presented by RAI Amsterdam.

Deelnemers CDI-W
België
Jeroen Devroe / Eres DL
Fanny Verliefden / Annarico
Jorinde Verwimp / Tiamo
Denemarken
Anna Kasprzak / Donnperignon
Agnete Kirk Thinggaard / Jojo AZ
Duitsland
Jessica von Bredow-Werndl
Isabell Werth / Weihegold Old
Groot-Brittannië
Charlotte Dujardin / Uthopia
Italië
Pierluigi Sangiorgi / Raffaldo
Valentina Truppa / Fixdesign Ranieri
Nederland
Hans Peter Minderhoud / Glock’s Flirt
Edward Gal / Glock’s Voice
Kim Schmid / Theodoor Rabo startplek
Tommie Visser / Variohippique’s Vingino
Diederik van Silfhout / Arnlando NH N.O.P.
Emmelie Scholtens / Apache
Noorwegen
Anne Lene Holmen / Rainbow Dancer
Polen
Beata Stremler / Rubicon D
Oostenrijk
Astrid Neumayer / Rodriguez 4
Beata Stremler / Rubicon D
Oekraïne
Inna Logutenkova / Fleraro
Zweden
Patrik Kittel / Deja
Jennie Larsson / Zircoon Spring Flower

In 1989 werd de eerste FEI World Cup™Dressage  georganiseerd tijdens Jumping Amsterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke dressuurhistorie waarin zowel Isabell Werth, Anky van Grunsven, Edward Gal, Adelinde Cornelissen en Charlotte Dujardin de overwinning al eens op naam schreven.

Alles over Jumping Amsterdam.

Persbericht Jumping Amsterdam

Foto: Windsor Horse Show/ Revolution Sports

Reacties