Chardonnay beste zesjarige

Chardonnay beste zesjarige

0 23

Vai Bruntink won de finale van het KNHS/Subli kampioenschap bij de zesjarigen dressuurpaarden met Chardonnay (v.Winningmood). Het was heel nipt, want Carstenwaard (v.Don Schufro) en Stephanie de Frel, volgden op een paar tienden. Brons ging naar Lobke de Jong en Cirano (v.United).

Na de derde plaats met Ebony bij de vierjarigen sloot Vai Bruntink de jonge paarden carriere van Chardonnay (v.Winningmood) af met de titel bij de zesjarigen. “Heel blij mee. Chardonnay is een heel fijn paard. Hij krijgt nu even rust en dan maken we ons op voor de indoorkampioenschappen in het ZZ-zwaar. Het was echt spannend vanavond. Het scheelde eigenlijk niets”, blikt de amazone uit Nijverdal tevreden terug.

Stephanie de Frel was heel tevreden met het zilver, maar nog meer hoe Carstenwaard liep. “Dit was zijn beste proef die ik ooit met hem gereden heb. Ik heb ook de eerste wedstrijden in het ZZ-zwaar al met hem gewonnen. Dat was vandaag ook wel een voordeel met de galopwissels.”

Lobke de Jonge was minder tevreden. “Ik heb met Cirano alle vier de voorwedstrijden gewonnen. Dus dan heb je wel verwachtingen. Maar ik had nog geluk dat ik de finale mocht rijden, want hij was veel te fris in de eerste proef vandaag. In de finale kon ik er weer beter aan rijden, dus ik had geluk dat de finale telt voor het klassement.”

Klik hier voor uitslagen.

KNHS

Reacties