Carl Hester wederom naar unanieme zege in Olympia

Carl Hester wederom naar unanieme zege in Olympia

0 581
Carl Hester en Nip Tuck - Olympia Horse Show 2016

Tot en met de laatste combinatie was het een spannende strijd in de kür op muziek van Olympia. Uiteindelijk ging Carl Hester er met de winst vandoor. Hoewel de hoge score van Hester en Nip Tuck (v. Don Ruto) (84,669%) moeilijk in te halen was, ging de strijd voor plek twee voornamelijk tussen partners Hans-Peter Minderhoud en Edward Gal.

Carl Hester

Carl Hester zette een gecontroleerde proef neer waarbij de goed gesprongen series en één van de hoogtepunten waren. De proef was technisch moeilijk, maar dankzij de goede rijderij van Hester oogde het eenvoudig. De combinatie bleef nagenoeg foutloos, in de eerste piaffe-pirouette verloor de ruin ietwat impuls en zwaaide hij wat uit en bij de overgang terug naar stap ontstond er een kleine storing.

Nederlandse mannen

Onze Nederlandse mannen streden voor de tweede plaats, waarbij Minderhoud aan het langste eind trok. Glock’s Flirt oogde fris en energiek op een goede manier. In zijn beweging is de ruin enorm vooruit gegaan in de afgelopen jaren, zo heeft hij onder andere meer knie gekregen in de draf. Dat is niet het enige wat verbeterd is; ook het silhouet van de piaffe ziet er fijn uit. Hoogtepunten waren onder andere de groot scharende appuyementen, linksom was de galopverruiming erg expressief en de pirouette mooi klein. De de series waren mooi groot gesprongen, maar konden iets rechter. De Florestan I-zoon is één van de weinige paarden die echt kan scoren met zijn goede stap en dat deed hij ook zeker. Het duo kwam op een percentage van 81,880 uit.

Edward Gal pakte met Glock’s Voice de derde prijs pakte en ze scoorden 80,467%. Het leek of Gal er beter aan kon rijden dan tijdens Rio. Zo toonde de De Niro-nazaat een erg expressieve draftour, waarbij het achterbeen nog wat beter zou mogen ondertreden in de piaffe en verruimingen. Er ontstonden kleine storingen in de proef, zo was de overgang van het rechter naar het linker appuyement niet vloeiend en stond Voice niet stil bij het afgroeten. De overgang in het galopsappuyement was daarentegen erg mooi, de galopverruiming heel expressief en de pirouette die daarop volgde om een dubbeltje, waarbij de hengst goed ging zitten en mooi bergop draaide.

Plek vier en vijf

De Ierse Judy Reynolds heeft de stijgende lijn goed te pakken, zo scoorde ze 78,406%, goed voor een vierde plaats. Met haar Vancouver K liet ze een kerst-editie van vrij nieuwe haar kür op muziek zien, welke een enorm hoge moeilijkheidsgraad heeft. De Jazz-nakomeling mocht misschien iets meer lengte hebben in de hals, maar liep met veel expressie de baan rond. Op een gegeven moment werd de ruin wat heet en kropen er foutjes de proef in.

Hayley Watson-Greaves, de 33-jarige Britse amazone, reed de twaalfjarige Rubin Nite (Rubin Royal) naar 77,574%, wat hen een vijfde plaats opleverde. Het is een sympathiek ogende combinatie, die vrolijk door de baan reed. Het paard zou iets meer opgericht mogen worden. Ze toonden mooie en groot gesprongen tweeërs, goed gereden drafappuyementen en expressieve drafverruimingen.

Katja Gevers

De zesde plaats van gisteren konden Katja Gevers en Thriller (v. Gribaldi) niet vasthouden. Thriller leek voordat de proef begon iets gespannen. Al op de AC-lijn sloop er een foutje in bij de moeilijke overgangen tussen de verzamelingen en verruimingen. De series werden mooi vanuit achter doorgesprongen. Een andere moeilijk overgang was die van de piaffe naar een drafappuyement, beide keren werd dit goed uitgevoerd. In de laatste lijn leek Thriller wat vermoed te ogen en ging wat handen in het bit, toch had de verruiming veel ritme en expressie. Het duo moest genoegen nemen met een negende plaats en 74,963%.

 

Bron: Hoefslag, overname zonder toestemming en bronsvermelding is niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties