Cap verplicht voor ruiters op nationale wedstrijden in VS

Cap verplicht voor ruiters op nationale wedstrijden in VS

0 162

Deelnemers aan wedstrijden in de Verenigde Staten moeten met ingang van 1 april een cap dragen, óók Grand Prix-ruiters. Zodra een wedstrijd onder de FEI-regels valt, internationale wedstrijden dus, dan mag een ruiter in de Grand Prix weer zijn hoedje afstoffen. Ook tijdens het losrijden is een helm verplicht. Voor ruiters in een politie- of militair uniform is de regel eveneens van toepassing. Eerder al stelde Canada deze regel in.

Voor springruiters geldt het verplicht dragen van een helm of cap al langer. De VS waren al langer voorstander van het dragen van een cap door dressuurruiters, nadat in 2010 Courtney King en Günter Seidel ernstig gewond raakten.

De FEI implementeerde met ingang van 2016 de capregel tijdens dressuurwedstrijden, behalve voor senioren op CDI’s. Een steeds groter aantal internationale ruiters stapte echter al over op een veiligheidshelm.

De nieuwe USEF-regel is als volgt: ‘Vanaf het moment dat official paarden officieel toelaat op het wedstrijdterrein, moet iedereen die op een paard zit een veiligheidshelm dragen, ook ruiters die niet aan de wedstrijd deelnemen of ruiters op paarden die niet aan de wedstrijd meedoen. Elke ruiter die deze regel overtreedt, mag niet rijden tot hij een geschikt hoofddeksel draagt.’

Dressage-News/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties