Canadese én Amerikaanse nationaliteit voor Ashley Holzer

Canadese én Amerikaanse nationaliteit voor Ashley Holzer

0 89
Ashley Holzer
Ashley Holzer op Pop Art

Vier keer reed ze een Olympische Spelen onder de Canadese vlag, maar voortaan heeft Ashley Holzer ook de Amerikaanse nationaliteit. Ze heeft daar al sinds jaar en dag haar stal en veel van haar leerlingen wonen er. Holzer zat in het team dat brons behaalde op de Spelen in 1988 in Seoul; daarnaast nam ze deel in 2004, 2008 en 2012. Ze reed ook op vele wereldkampioenschappen en wereldbekerwedstrijden voor Canada, met paarden als Imperioso, Gambol en de KWPN’ers Pop Art (foto, v. Amsterdam) en Breaking Dawn (KWPN, v. Akribori). De elfjarige Westfaler hengst Dressed in Black (v. Dresemann) ziet ze als haar paard voor Rio, al zal ze dit jaar nog niet voor de VS mogen rijden op een Olympische Spelen. Daarvoor moet ze eerst een jaarlang de Amerikaanse nationaliteit hebben.

Holzer begeleidt onder andere ruiters als Chris von Martels en Brittany Fraser, die samen met haar deel uitmaakten van het Canadese team dat zilver in de wacht sleepte op de Pan Am Games in 2015. Deze week rijdt de 52-jarige amazone haar KWPN-merrie Tiva Nana (v. Metall) in de wereldbekerwedstrijd op het Adequan Global Dressage Festival.

De amazone is niet de enige die dit jaar overstapte op de Amerikaanse nationaliteit. Vorige maand ging Lars Petersen, tot voor kort uitkomend voor Denemarken, haar voor.

Dressage-News/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties