Brons voor Barbançon en Vitana

Brons voor Barbançon en Vitana

0 114

Morgan Barbançon Mestre behaalde afgelopen weekend op het nationale dressuurkampioenschap van Spanje brons met de van Madeleine Witte-Vrees overgenomen Vitana V (v. Jazz). De jonge Spaanse amazone vormt nu ruim drie maanden een combinatie met de sjieke bruine merrie. Met een gemiddelde score van 71,311% bleven ze voor op Lauro Aguilo Miquel met de PRE-hengst Hierro C. De eerste twee plaatsen waren voor de uitschieters, allebei op PRE-hengsten. José Daniel Martín Dockx scoorde met Grandioso een fractie hoger (74,287%) dan José Antonio García Mena met Norte Lovera (74,230%).

Scholtens derde met Genciano

Ook de kampioenschappen voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden werd gehouden. Emmelie Scholtens – jonge paarden specialiste bij uitstek – deed mee met de PRE-hengst Genciano. Tot november vorig jaar werd de vijfjarige schimmel gereden door de Spanjaard Juan Antonio Perez Pulido. Met hem behaalde hij een tiende plaats op het nationale kampioenschap voor jonge dressuurpaarden in 2013. Nu was er een derde plek, achter Alejandro Azores Marcos met Quater Back Junior (378,500) en Juan Pablo Matute Guimon met Jamaicano de Ymas III (375,900). ´George´ eindigde na drie proeven op een totaalscore van 363,500. De hengst is in eigendom van Annabelle Collins en Agustí Elías.

Bij de zesjarigen reed García Mena Doctor de Encinasola en Dragao Figueiras naar de eerste (380,400) en tweede (357,100) plek.

Alle scores op het Nationaal kampioenschap in Spanje.

(Foto: Remco Veurink)

 

Reacties