Bromont geeft WEG terug aan FEI

Bromont geeft WEG terug aan FEI

0 363

Het hing al even in de lucht, maar vandaag is het officieel bekend gemaakt. De wereldruiterspelen (WEG) van 2018 die in het Canadese Bromont gehouden zouden worden is door de organisatie teruggegeven aan de FEI. De organisatie in Bromont kampte al enige tijd met allerlei problemen, vooral financieel was het amper rond te krijgen. Vorige week kondigde de Canadese overheid aan dat zij geen financiële ondersteuning zouden bieden en dat bleek de doodsteek te wezen voor de organisatie.

Persverklaring

De FEI kwam vandaag met een persverklaring waarin onder andere het volgende staat: “De FEI gaat kijken naar een alternatief voor de FEI wereldruiterspelen van 2018. Het is jammer dat Bromont niet langer als gastheer van de WEG kan functioneren. We hebben sinds de toewijzing van de WEG aan Bromont in 2014 nauw samengewerkt met het Canadese bestuur. We waren al enige tijd op de hoogte van de financiële moeilijkheden. We hebben alles gedaan om onze steun en support te geven maar de organisatie kon geen realistische financiële planning en strategie uit een zetten, ondanks hun grote inzet. We hadden geen andere keuze dan het contract te ontbinden. We hopen dat zij in de toekomst alsnog een groot paardensportevenement kunnen organiseren.’

Andere locatie

Het is niet de eerste keer dat een organisatie de WEG teruggeeft aan de FEI. In 1996 gaf Ierland, die de WEG van 1998 zou organiseren, de organisatie ook terug. Rome nam toen de organisatie over. Voor 2018 gaat de FEI opzoek naar een andere locatie, er zijn nog geen concrete landen of steden genoemd al werd eerder al een aantal steden in Amerika geopperd. Een aantal locaties vallen echter al af, omdat het Rolex-locaties zijn terwijl de WEG gesponsord wordt door Longines.

Lees hier de complete persverklaring

Foto: TC Media – Romy Quenneville-Girard

banner-website

Reacties