Broer en zus in de top 3 tijdens GP-kür Genève

Broer en zus in de top 3 tijdens GP-kür Genève

0 306
Isabelle Werth met Don Johnson
Isabelle Werth met Don Johnson

Dat Isabel Werth met Don Johnson FRH de kür op haar naam zou zetten is geen verrassing. Hoewel de dressuurkoningin enige weerstand kreeg van Zwitserse amazone Antonella Joannou, was haar score van 79,035% niet te evenaren.

Met een voorsprong van ruim 3% wist de Duitse amazone, naast de Grand Prix, ook de de kür op muziek te winnen met de Don Frederico-zoon. Voor het artistieke gedeelte van de kür werd Werth unaniem met kop en schouders bovenaan gezet door de vijf juryleden, voor het technische gedeelte daarentegen niet. Twee juryleden zetten de amazone en de zestienjarige ruin op de tweede plaats.

Broer en zus De la Roche CMF

De eerder genoemde juryleden vonden het toepasselijker om Antonella Joannou en Dandy de la Roche CMF CH (v. Dressage Royal) op een eerste plaats te zetten voor het technische gedeelte, uiteindelijk werd de combinatie tweede. Met 75,845% konden zij niet tippen aan de score van Werth en Don Johnson FRH.

Nog geen procent minder scoorde de nummers drie: Patrik Kittel en de Fürstentraum-dochter Well Done de la Roche CMF. De Zweedse ruiter scoorde met de pas negenjarige merrie 75,150%.

Naast dat hun naam eindigt met ‘De la Roche CMF’ hebben Dandy en Well Done nog iets in gemeen, het zijn namelijk halfbroer en -zus! Beide Grand Prix-paarden zijn nakomelingen van de merrie Washari (v. Walt Disney). Slechts twee van de zes nakomelingen van de merrie zijn uitgebracht in de sport en zij weten gelijk internationaal hoge ogen te gooien op het hoogste niveau.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties