Britse Donna Summer verder als leerpaard voor ponyruiter

Britse Donna Summer verder als leerpaard voor ponyruiter

0 132
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

De Britse U25-GP-amazone Olivia Oakeley verleast haar beste paard, Donna Summer, aan de internationale ponyamazone Ottilie Bardsley als leerpaard. Donna Summer is een veertienjarige Hannoveraanse ruin van Dimaggio x Don Primero. Hij is een jaar jonger dan zijn toekomstige amazone. Bardsley is tweede reserve voor het Britse ponyteam dit jaar.

Oakeley begon de vosruin te rijden toen hij vijf jaar oud was, negen jaar geleden. Maar liefst vijf keer vertegenwoordigde ze met Donna Summer Groot-Brittannië op Jeugd EK’s; in 2010 in 2011 als juniore en de afgelopen drie jaar bij de young riders. Ze waren het meest succesvolle duo op het EK in Arezzo, met een zesde plek in de kür.

Na Arezzo begon Oakeley haar paard onder leiding van Carl Hester klaar te maken voor de U25-Grand Prix. Hun eerste internationale start was echter geen succes en de amazone trok haar paard terug voor het CDI in Addington afgelopen maart. ‘Hij vond het te moeilijk’, aldus Oakeley. ‘Ik wil niet dat “Rio”, zoals we hem noemen op stal, zijn werk –dat hij altijd geweldig heeft gevonden- met tegenzin doet. Ik hoop dat hij zijn carrière nog een paar jaar voortzet met zo’n talentvolle amazone als Ottilie. Wat zal ik trots op hem zijn als hij haar nog van alles kan leren!’

Oakeley heeft nog genoeg paarden te rijden. Zo brengt ze de tienjarige Don Carissimo (v. Don Crusador) uit op Lichte Tour-niveau. De zesjarige Eclips (v. San Remo), de vijfjarige Lordswood Gentley (v. Lord Leatherdale) en de vierjarige Charmeur-dochter Lorswood Givenchy staan bij haar om opgeleid te worden.

Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties