Briljante Special van Cosmo: bijna 82%

Briljante Special van Cosmo: bijna 82%

0 929

Op het Horses and Dreams-evenement in Hagen waren Sönke Rothenberger en de tienjarige KWPN-ruin Cosmo geniaal. Net als in de Grand Prix versloegen ze Isabell Werth met Emilio.

Na de draftour lag de score voor de Van Gogh-zoon op 84%. Vooral de passage van Cosmo is niet te evenaren. De piaffe werd af en toe nog iets voorwaarts gereden, wat in het tweede gedeelte resulteerde in een enkele zeven. Prachtige wisselseries, met zelfs een tien voor de eners, brachten het gemiddelde weer omhoog. En zo overschreed het duo voor het eerst in haar carrière de 80%-grens, en hoe! Uiteindelijk verscheen er 81.706% op het scorebord.

Werth en Emilio

Emilio ging ook super en liet eveneens veel expressie zien onder Isabell Werth. De elfjarige Ehrenpreis-zoon mist toch de charme en vanzelfsprekendheid van een Cosmo. Ook hij maakte echter geen fouten; het duo liet een score noteren van meer dan 80%.

Best of the rest waren Fabienne Lütkemeier met Fabregaz (v. Florestano) en Emile Faurie met Weekend Fun (v. Welt Hit II), die 74,137% lieten noteren. Good old Dablino FRH met Anabel Balkenhol scoorde 73,882% en dat was net even meer dan brookie Blue Hors Don Olymbrio (V. Jazz), met zijn negen jaar nog onervaren. Een mooie 73,569% was er voor hem, met Daniel Bachmann Anderson.

Uitslag CDI4* Grand Prix Special Hagen.

Foto: Stefan Lafrentz

Reacties