Bon Bravour opnieuw in training na blessure

Bon Bravour opnieuw in training na blessure

0 2741
Bon Bravour
Bon Bravour (v. Painted Black) onder Tom Franckx. (foto: Remco Veurink)

De elfjarige KWPN-hengst Bon Bravour (v. Painted Black) is hersteld van de blessure die hij in de weide opliep. Hij wordt opnieuw getraind door Anky van Grunsven.

‘GP-oefeningen gaan al goed’

Erwin Samuels, de eigenaar van Bon Bravour, liet weten aan het Duitse Reiterrevue: ‘Bon Bravour voert de oefeningen als piaffe, passage, vliegende wissels en pirouettes al heel goed uit.’

Winst in PAVO-cup en vijfde op WK Jonge Paarden

Bon Bravour werd, voordat van Grunsven de teugels overnam, door de Belg Tom Franckx-Goen gereden. De combinatie werd in 2011 vijfde op het WK voor jonge paarden in Verden. In datzelfde jaar had Bon Bravour ook al de PAVO-cup gewonnen.

‘Bon Bravour heeft onmiskenbaar talent’

Anky van Grunsven kreeg Bon Bravour in 2014 onder het zadel. Eerder bracht ze vader Painted Black al met succes uit op het hoogste niveau.

Anky had hoge verwachtingen van Bon Bravour, die ze al meteen ‘supergaaf’ vond.  Ze was in elk geval van plan om haar tijd te nemen met de hengst. In 2016 vertelde de meervoudig Olympisch kampioene in een interview met Hoefslag: ‘Ik hoef me voor niemand meer te bewijzen, Bon Bravour heeft onmiskenbaar talent, en als ik vind dat hij er klaar voor is, rijd ik de ring in.’

Voorlopig geen dekdienst

Wie een veulen wil van Bon Bravour, zal daar even op moeten wachten. Sinds de hengst in training staat bij Anky, wordt hij niet meer ingezet in de fokkerij.

Bron: Reiterrevue /Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties