Blue Hors Zack de beste in Darmstadt *video*

Blue Hors Zack de beste in Darmstadt *video*

0 319

Drie combinaties behaalden een score boven de 70% op het CDI4* in Darmstadt-Kranichstein. De dertienjarige hengst Blue Hors Zack eindigde bovenaan met zijn ruiter Daniel Bachmann Andersen.

De hengst bewijst zich telkens weer als leverancier van jonge dressuurtalenten en goedgekeurde zonen en zo langzamerhand komen zijn nakomelingen ook op het hoogste niveau bovendrijven, met als ultieme voorbeeld Glock’s Zonik van Edward Gal. Of zoon Sezuan, drievoudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden. Hij won in Darmstadt de Prix St.Georges met zijn vaste amazone Dorothee Schneider met een verpletterende 80,833%.

Niet op één lijn

Na een wat moeizame start in de sport komt de Rousseau x Jazz-hengst nu ook zelf uit de verf, al was dit zeker niet de beste Grand Prix-proef van het duo.Een wat wisselende jury-beoordeling (van 66,7 tot 74,5%) bracht de eindscore van Bachmann Andersen met Blue Hors Zack op 71,080%.

Over de nummer twee, Bernadette Brune met de Oldenburger hengst Spirit of the Age (v. Stedinger) was de jury het meer eens: 70,820%. Op drie zien we een Australische amazone, Simone Pearce. Zij stuurde de KWPN-ruin Wladimir O.A. (v. Flemmingh) naar 70,30%.

Margo Timmermans op vier

De beste Nederlandse combinatie zien we op vier: Margo Timmermans met Catch Me (v. Dreamcatcher). Het duo behaalde 68,400%. Joyce van Schaick is de tweede combinatie in de Zware Tour. Als eerste starter zette ze met Well Done Sollenburg (v. Metall) 65,160% neer.

Uitslag CDI4* Grand Prix Darmstadt.

Bron: Hoefslag

Foto:

Reacties