Blog Koos & Co: Het vrachtwagentje

Blog Koos & Co: Het vrachtwagentje

Na een aantal weken bloggen vragen sommigen van jullie zich misschien af waar de naam van deze blog vandaan komt. Behalve dat het natuurlijk op mij en mijn paarden slaat, is ‘Koos & Co’ al jaren een rode draad in mijn paardencarrière en die is op een grappige manier ontstaan.

Om het verhaal te kunnen beginnen, moet ik even kort een beeld schetsen van mijn ouders. Mijn ouders zijn ongelofelijk lief. Ze maken mijn vreselijk uit de hand gelopen hobby mogelijk en steunen me waar ze maar kunnen. Maar, ze hebben zelf nooit wedstrijden gereden en hadden terecht niet altijd zin om mee te gaan. Dus toen ik tien jaar geleden steeds serieuzer werd met het rijden, vonden ze het fijn als ze mij met een gerust hart in mijn eentje op pad konden laten gaan met de paarden. Ze besloten een klein vrachtwagentje aan te schaffen. Ik was door het dolle!

Zelfspot

We kwamen uiteindelijk uit in Raalte waar een perfect wit wagentje op ons stond te wachten. Dat was hem! Alleen, er stonden nog allerlei sponsornamen van de vorige eigenaar op. De verkoper vroeg: “Als we hem gaan overspuiten, wil je dan je naam erop?” Van de vraag alleen al begon ik direct te blozen. “Nee joh, ik rij helemaal niet hoog, niemand die mij kent. Nee, hoeft echt geen naam op.”

Nu houdt mijn vader, net als ik, van de nodige zelfspot en sarcasme en hij had duidelijk een ander idee. De wagen werd buiten mijn weten om afgeleverd met levensgroot ‘Koos & Co’ erop. Dat was even schrikken, maar eenmaal bekomen kon ik er hartelijk om lachen. Sindsdien rij ik met veel plezier stad en land af met ‘de Koos & Co’, zoals het ding in de volksmond wordt genoemd. Sterker nog, het gebeurt regelmatig dat mensen mijn wagen eerder kennen dan mij. “Oh dus JIJ bent van ‘de Koos & Co’.”

Sportjournaliste Koosje Mulders schrijft voor de Hoefslag en is daarnaast fanatiek dressuuramazone op Lichte Tour niveau. Voor onze website houdt ze een blog bij over alles wat ze meemaakt als ze op pad is om te schrijven en over haar paardenleven als ambitieuze amateur tussen de grote jongens. (foto: Remco Veurink)

Koosje Mulders

Lees hier de vorige aflevering van Koos & Co.

Reacties