Blog Koos & Co: Vakantie

Blog Koos & Co: Vakantie

Ja, paardensport is mijn grote passie en ja, het is mijn favoriete bezigheid van de dag. Maar soms, heel soms kan het echt lekker zijn om eens een weekje paardvrij te zijn. Zo zag ik reikhalzend uit naar de wintersportvakantie met kerst. Even niet stressen over gebries en gebok van de frisheid onder je, bevroren paddocks en ijskoude tenen. In plaats daarvan met de familie rond de kerstboom, heel veel eten (lees: kaasfondue en raclette) en zorgeloos de berg af sjezen.

Alhoewel zorgeloos? Ergens in mijn achterhoofd dacht ik op de piste: ‘Als ik nu mijn been breek, kan ik volgende maand die ene leuke wedstrijd niet rijden’. Dat is typisch hè, dat je dus toch de paarden niet helemaal voor even kan vergeten. Bovendien betrapte ik me erop dat na een dag skiën bij terugkomst in het chalet het binnenstromen op de app van paardenfoto’s en -video’s vanaf het thuisfront telkens weer een hoogtepuntje was. Vooral ook om vervolgens de rest van de niet-paardenfamilie er eindeloos mee te vervelen tijdens het diner… Herken jij dat ook? Of kan jij de paarden wel volledig loslaten op vakantie?

Hoe dan ook ga ik vol energie en goede zin 2015 in. Mijn goede voornemen: mijn paarden gezond en gelukkig houden en meedoen aan een aantal mooie concoursen. Op de valreep (het mag nog net toch?) wens ik iedereen een fantastisch nieuwjaar. Dat al je wensen en dromen maar mogen uitkomen! (openingsfoto: Jessica Pijlman)

Koosje Mulders

Sportjournaliste Koosje Mulders schrijft voor de Hoefslag en is daarnaast fanatiek dressuuramazone op Lichte Tour niveau. Voor onze website houdt ze een blog bij over alles wat ze meemaakt als ze op pad is om te schrijven en over haar paardenleven als ambitieuze amateur tussen de grote jongens.

Lees hier de vorige aflevering van Koos & Co

Reacties