Blog Koos & Co: Mee in het cliché

Blog Koos & Co: Mee in het cliché

En dan ineens zit je met een ‘blog writer’s block’. Mij is gevraagd om over mijn (paarden)leven te schrijven en ik wil dat natuurlijk zo origineel mogelijk doen. Dat laatste blijkt soms nog best lastig. Neem nou afgelopen week. Ja, het was heel warm en poeh wat hebben de paarden er last van gehad. Maar als Facebook, Twitter, Instagram en alle paardenmedia er al van vol staan, vind ik dat ik van mijzelf moet verlangen om jullie te entertainen met een ander verhaal. Dus niets over tropenrooster en laarzen die niet meer dicht gaan, dacht ik eerst. Daar komt dan meteen de tweestrijd naar boven en moet ik jullie iets heimelijk bekennen. Laat mijn baas het maar niet horen, maar zo spannend is mijn leven nou ook weer niet… Ik bén inderdaad iedere dag veel eerder begonnen en de rits van mijn laarzen wás niet verder te krijgen dan halverwege. En door die hitte heb ik, net als de rest van paardenminnend Nederland, heel weinig gedaan. Behalve veel afspuiten! Dus ga ik voor deze blog toch maar mee in het cliché (oké, dat klopt taaltechnisch niet helemaal, maar het rijmt zo lekker) en draag ik mijn steentje bij met een filmpje van Wim (foto) onder de douche. Ook op dagen dat je amper kan rijden, kan je gelukkig de grootste lol hebben met je paarden:

Nieuw vrachtwagentje

vrachtwagen nieuwOverigens vind ik het zelf heerlijk dat ik af en toe in wat rustiger vaarwater verkeer. En dan moet ik zoals nu met schaamrood op de kaken toegeven dat ik geen hilarische anekdote of zelfspottend verslag van de week voorhanden heb. Daar staat echter wel een persoonlijk hoogtepunt tegenover: ik heb een nieuwe vrachtwagentje. Maar dat is zo achterlijk verwend dat ik daar dan liever niet de nadruk op wil leggen. Neemt niet weg dat ik er heeeeeel erg blij mee ben en de meesten van jullie het busje toch vanzelf op de wedstrijden zullen tegen komen. Voor het oplettende oog en lezers van eerdere blogs: er staat inderdaad weer Koos & Co op, ditmaal iets kleiner op de deur. Geen zorgen over de oude ‘Koos & Co’, het afscheid na 10 jaar trouwe dienst was moeilijk, maar hij is goed terecht gekomen bij een stalgenootje ;).

Sportjournaliste Koosje Mulders schrijft voor de Hoefslag en is daarnaast fanatiek dressuuramazone op Lichte Tour niveau. Voor onze website houdt ze een blog bij over alles wat ze meemaakt als ze op pad is om te schrijven en over haar paardenleven als ambitieuze amateur tussen de grote jongens.

Klik hier voor de vorige Koos & Co. 

Foto: Jessica Pijlman

Reacties