Blinde amazone debuteert op Britse kampioenschappen

Blinde amazone debuteert op Britse kampioenschappen

0 240
pony

Een opvallende naam prijkt voor het eerst op de startlijst van het reguliere Britse dressuurkampioenschap, in de ‘medium silver’ rubriek. Nicola Naylor is namelijk blind.

Met Ferrari doet ze mee tussen de valide ruiters, in de ‘medium silver’ proef. Daarnaast is ze met Donnatella H kans op de titel bij de para dressuur in de ‘gold’ divisie.

Letters omroepen

Tijdens het rijden van haar proef heeft ze steeds hulp van haar trainer Dan Watson, die de letters omroept als ze ze nadert vanaf de X, zodat Nicola haar oefeningen kan doen op de juiste plek.

Haar paarden zijn in goede vorm, aldus de amazone. ‘Hoewel Ferrari pas zeven is, doet hij het erg goed. Donnatella is fantastisch, maar ze is geen gemakkelijk paard. Soms loopt ze fantastisch, maar er zijn ook wedstrijden die ik liever vergeet.’ Ze heeft al eens meegedaan aan de indoorkampioenschappen, maar hier deelnemen is iets wat ze altijd al graag eens heeft willen meemaken.

Losrijden is een uitdaging

De organisatie verleent alle medewerking en liet haar bijvoorbeeld vlakbij parkeren, zodat ze niet ver hoeft te lopen naar de stallen. Het losrijden op grote wedstrijden zoals deze is een uitdaging, aldus Nicola. ‘Het is handig als de andere ruiters me een beetje in de gaten houden.’ Ze heeft een hesje aan met ‘Blind rider’ erop. ‘Dat kan ook onhandig zijn; mensen kijken dan zo naar wat er op staat, dat ze vergeten dat ze even aan de kant moeten.’

Bron: Horse&Hound

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)
</div>

 

 

 

Reacties