Veulens van al lang overleden Nimmerdor en Flemmingh

Veulens van al lang overleden Nimmerdor en Flemmingh

0 3565

Bijzonder nieuws van VDL Stud: dit jaar werden twee veulens geboren van de al lang geleden overleden KWPN-stempelhengsten Nimmerdor en Flemmingh.

In het Duitse Rudelstetten, bij fokker Uwe Stahl, zagen twee merrieveulens het levenslicht de afgelopen maand. Dat liet de Duitser gisteren weten aan VDL Stud.

Pferdezucht Stahl staat met name bekend om haar uitstekende Holsteiner fokkerij, aan wie ze haar merrielijnen, zowel een dressuur- als springgefokte tak, te danken heeft. Naast dressuurhengsten als Desperados en Painted Black gebruikt zij ook goed presterende springhengsten zoals bijvoorbeeld Cormint, en Bubalu VDL om haar merries te verbeteren. Vorig jaar werden twee merries met een van de weinige nog voorhanden zijnde rietjes van de al lang overleden preferente KWPN-hengsten Nimmerdor en Flemmingh geïnsemineerd.

Nimmerdor

Nimmerdor kan de grondlegger van VDL Stud genoemd worden; hij was de eerste hengst waar Wiepke van de Lageweg mee thuis kwam en waar hij in geloofde. En ook een van de eerste hengsten die in de internationale sport werd uitgebracht, wat in de jaren ’80 nog helemaal niet gebruikelijk was. Nimmderdor bracht op zijn beurt geweldige sportpaarden en sterk verervende hengsten als Heartbreaker, Wellington, Ahorn en Goodtimes. De Farn-zoon overleed in 2003, op 31-jarige leeftijd.

Flemmingh

Ook Flemmingh (v. Lacapo) liet zijn sporen na in de fokkerij. We kennen hem vooral vanwege zijn mooie en edele nakomelingen met beste gangen. Zijn zoon Krack C, Grand Prix met Anky van Grunsven, is de bekendste nazaat en hij liet vele andere internationaal presterende dressuurpaarden na. Flemmingh overleed toen hij nog maar 20 jaar was, in 2007.

Merrieveulen Flemmingh x Rubinstein I
Merrieveulen Flemmingh x Rubinstein I (foto: Facebook VDL Stud)
Merrieveulen Nimmerdor x Landlord
Merrieveulen Nimmerdor x Landlord (foto: Facebook VDL Stud) 

Bron: VDL Stud

Foto boven: Remco Veurink

Reacties